Zo beleef je samen het EK voetbal 2021 zonder public viewings

Met een jaar vertraging is het nu zover! Op 11 juni 2021 gaat het Europees kampioenschap voetbal voor mannen van start. Ook al is het nog niet mogelijk om met z’n allen in de kroeg of op het plein te kijken: je hoeft niet alleen te blijven. We geven je enkele mogelijkheden om samen met je vrienden het EK te beleven, ook met contactbeperkingen.

Vrienden uitnodigen? Dat zal moeilijk worden

De verleiding is groot, maar overal gezellig samen op een groot scherm naar het EK voetbal kijken wordt moeilijk. Gewoon thuis je vrienden uitnodigen of lekker samen in de tuin kijken? Pas maar op. Ook nu het de goeie kant op gaat, blijft het advies om niet meer dan 2 personen per dag thuis te ontvangen. Maar een avond met een vriend of vriendin om samen één van de wedstrijden tegen Oekraïne, Oostenrijk of Noord-Macedonië te kijken zit er dus gelukkig wel in.

Samen online kijken

Natuurlijk kan het online kijken van een wedstrijd niet worden vergeleken met de bijeenkomsten op groot scherm, maar dit is wel “as close as you can get” op dit moment. Maar zelfs als iedereen thuis zit en meejuicht, hoeft niemand de emoties met anderen te missen. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om het EK voetbal 2021 te volgen, bijvoorbeeld via livestream of gewoon bij de NOS. Nu nog je vrienden in een chatgroep en we kunnen beginnen.

Unter dem Stadiondach fotografiertes Bild eines Stadions
Stadionfeeling – zoals hier met veel publiek – kan je ook naar je huiskamer brengen.

We gaan er even vanuit dat je al een degelijk home cinema systeem of projector hebt. Waarom dan niet een meeting met je vrienden regelen op je favoriete platform of op een teleparty (a.k.a. Netflix party)? Belangrijk voor het juiste groepsgevoel: bedenk op voorhand hoe het geheel moet verlopen. Je kan bijvoorbeeld het geluid van de tv uitzetten en zelf commentaar geven op de wedstrijd. Of je kan voor de aftrap de teamopstellingen bespreken en om beurten de uitslag voorspellen: aan het eind bepalen jullie dan de kampioen van de weddenschappen. Je kan vast nog wel andere manieren bedenken om het EK thuis voor iedereen leuk te maken.

Home cinema & toebehoren van Teufel

CINEBAR DUETT

Naar product

Statief AC 7001 SP

Naar product

Samen meeleven – zonder tijdsverschil

Een veel voorkomend probleem met livestreams is dat er meestal vertraging optreedt. De persoon die via de kabel kijkt, kan dus al een penalty goal vieren, terwijl de persoon die via de browser streamt nog op zijn nagels bijt. Dit neemt natuurlijk de spanning weg. Een oplossing kan zijn dat jullie allemaal op dezelfde manier naar de wedstrijd kijken. Of een van jullie nodigt de anderen uit en begint het afspelen voor iedereen. De beste oplossing is het gebruik van een synchronisatiesoftware. Tools als Watch2Gether of SyncPlay zorgen ervoor dat je allemaal op hetzelfde moment naar dezelfde actie kijkt. Wat ook handig is aan deze hulpmiddelen: ze hebben vaak een chatfunctie. Indien niet zijn er tegenwoordig genoeg mogelijkheden om met elkaar te chatten.

Voor de perfecte EK-sfeer: Teufel soundsystemen voor huis en tuin

  • CINEBAR ULTIMA: Je wilt jouw home cinema systeem upgraden op de meest ruimtebesparende manier? De CINEBAR ULTIMA is precies wat je nodig hebt: in een compact liggend formaat brengt hij brede surround sound in je woonkamer dankzij Dynamore Ultra®. Je zal ook al het commentaar vanaf de zijlijn kunnen horen.
  • Teufel Soundsystem Partylautsprecher Rockster Air
    Teufel soundsyteem partyspeaker Rockster Air
  • ROCKSTER AIR: mooi weer en geen zin om binnen te blijven? Dan hebben we iets voor jou: de ROCKSTER AIR neem je overal mee naartoe, is ideaal voor tuinfeestjes en kan dankzij bluetooth probleemloos het geluid van de tv synchroon met het beeld afspelen.

Andere producten uit de Teufel shop

CINEBAR DUETT

Naar product

HOLIST M

Naar product

ROCKSTER GO

Naar product

Conclusie: samen thuis naar het EK voetbal 2021 kijken, zonder public viewing

  • Of je jouw vrienden mag uitnodigen om naar het Europees kampioenschap te komen kijken, hangt af van de contactbeperkingen die op dat moment gelden.
  • Om het zekere voor het onzekere te nemen, kan je online een afspraakje maken met tool naar keuze.
  • Met de juiste software en de juiste toestellen kan je spannende voetbalwedstrijden synchroon en met surround sound beleven.

Gerelateerde artikelen

Opmerking: de commentaarfunctie is dagelijks beschikbaar van 8 tot 21 uur.

Blogger

Tim Teufel