Frau in Rückenansicht mit Mikrofon in der Hand

Wat heb ik nodig voor een karaoke feestje thuis?

Zonder schroom en lekker vals of toch nog een beetje terughoudend: hoe je ook in de microfoon zingt, uiteindelijk heeft (bijna) iedereen plezier bij karaoke! Het is bewezen dat zingen gelukshormonen vrijmaakt, stress vermindert en zelfvertrouwen opbouwt. Geen wonder dat karaoke niet alleen Japan, in het land van oorsprong, heel populair is. Wil je graag karaoke zingen met je vrienden in de comfort zone van je eigen woonkamer? Hier lees je wat je nodig hebt voor een karaokeparty thuis en ook meteen een paar tips voor jullie eerste songs.

Karaoke setting voor thuis: zo kan het

Kun je geen genoeg krijgen van karaoke of wil je jouw zangkunsten liever thuis in alle privacy showen? Zet dan je eigen karaokeset in je woonkamer neer! Maar wat heb je eigenlijk nodig voor een karaokeparty? Wij geven je hier drie verschillende mogelijkheden om thuis karaoke te zingen en wat de must-have accessoires zijn.

Variant 1: spelconsole op tv

Als je thuis al een gamingconsole hebt, is dat een ideale basis voor je eigen karaokesysteem. Er zijn karaoke games voor verschillende consoles, vaak verkrijgbaar in sets met één of twee microfoons. De verbinding met de tv, je soundsysteem en de console is een eitje. Het enige wat je hoeft te doen, is het spel installeren, de microfoons aan te sluiten op de console en je bent ready to go. Een ander voordeel: de karaoke-avond wordt nog leuker omdat de spelletjes meestal een beoordeling van de zangprestaties en een rangschikking van de zangers inhouden. Bovendien zijn er vaak verschillende modi: in het spel “We Sing” voor de Wii is er bijvoorbeeld een modus waarin je de microfoon tijdens het liedje steeds doorgeeft. Dus niemand blijft lang stil.

Het leuke van het spel “Let’s Sing”, dat beschikbaar is voor vrijwel alle consoles, is dat de spelers hun smartphone als karaokemicrofoon kunnen gebruiken als er geen of te weinig microfoons zijn. Je kan natuurlijk ook altijd USB-microfoons en headsets gebruiken.

Overzicht van een aantal karaoke games voor huidige en oudere consoles:

 • “Let’s Sing” voor PlayStation 4 en 5, Nintendo Switch en Xbox One, en Series X/S„We Sing“ und „Disney Sing It“ für die Nintendo Wii
 • “Karaoke Revolution” voor Nintendo Wii en Xbox 360
 • “Lips” voor de Xbox 360
 • “SingStar” voor PlayStation 3 en 4 (aangezien Sony de SingStar-servers in 2020 heeft uitgeschakeld, zijn er geen online functies meer. De games kan je wel nog local spelen).
Drie personen die gamen op de bank.
Spelconsoles zijn niet alleen geschikt voor gaming, maar kan je ook als karaokesysteem gebruiken.

Variant 2: laptop en beamer

Voor een leuke karaoke-avond heb je niet veel accessoires nodig. Er zijn verschillende programma’s die je via jouw pc of laptop kunt gebruiken en die als karaokecontrolecentrum fungeren. Een microfoon is meestal inbegrepen in de laptop, maar de kwaliteit ervan laat vaak te wensen over. Als alternatief kun je een headset gebruiken of een jouw microfoon die je voor videoconferenties gebruikt. Om ervoor te zorgen dat het hele feestpubliek kan meezingen, moeten de afbeelding en de songtekst duidelijk zichtbaar zijn – bijvoorbeeld via een beamer die de songtekst op de muur of een scherm laat zien. Natuurlijk volstaat ook een tv.

De volgende programma’s en diensten maken van je computer een karaokesysteem:

 • KaraFun biedt een abonnement voor grote karaoke-fans of er is de Party Pass voor gelegenheidsgebruikers. Zo kun je twee dagen lang voor een klein prijsje gebruik maken van het hele aanbod. KaraFun biedt professionele software met veel functies en is beschikbaar voor alle gangbare besturingssystemen.
 • YouTube is een van de weinige – zo niet de enige – bron van gratis karaoke liedjes. Hier vind je verschillende kanalen die liedjes aanbieden inclusief songteksten – maar geen originele versies, om auteursrechtelijke redenen. Je kunt ze bijvoorbeeld vinden bij Stingray Karaoke of Sing King.
 • Ondertussen zorgt Spotify ook voor karaoke plezier. Zowel op de computer als de smartphone en tablet kun je de songteksten van veel nummers – maar niet van alle – synchroon laten weergeven. Maar het gezang blijf je dan wel gewoon horen. Je kunt dus met de functie “Songteksten” niet werkelijk karaoke doen, maar je kunt wel lekker zelfverzekerd meezingen. Maar rumour has it dat ze de functie binnenkort uitbreiden, zodat je het gezang zachter kunt zetten of helemaal kunt uitschakelen.
Vrouw zingt in microfoon
Een microfoon geeft nog meer uitstraling aan karaoke.

Variant 3: app en bluetooth speaker

Karaoke apps zijn eenvoudig en snel in gebruik. Verbind gewoon een bluetooth speaker met je mobiele telefoon. Dit is ook ideaal voor als je bij je vrienden of familie bent of op een uit de hand gelopen party. De apps zijn ook geweldig als je in je eentje bent en zin hebt in karaoke. Bij de meeste karaoke apps zing je namelijk samen met een online community.

Deze karaoke apps zijn aanraders:

 • De populariteit van Smule neemt gestaag toe. De app met zijn enorme database is gratis beschikbaar voor Android en iOS. Een speciaal kenmerk van Smule is dat je duetten kunt zingen met andere karaokefans wereldwijd. Je kunt ook jouw solo opnemen, de video’s bewerken en delen en nog veel meer. Met Smule kun je een karaokefeestje houden in je woonkamer door een smartphone door te geven en om de beurt te zingen of door de app op je eigen smartphone te gebruiken.
 • Veel andere apps werken volgens hetzelfde principe als Smule. Populair zijn Yokee, Voloco en Star Maker.
 • Het eerder vermelde KaraFun is ook beschikbaar als app. Je kunt het gratis installeren, maar dan heb je alleen fragmenten van 30 seconden beschikbaar, en nog een paar beperkingen. Kies je voor de betaalde versie, dan krijg je een uitgebreide karaokespeler die je ook gemakkelijk op de tv kunt weergeven.

Passende producten van Teufel

Karaoke klassiekers voor de party playlist

Karaoke is altijd erg leuk als je jouw favoriete nummers zingt, maar tegelijkertijd krijg je een geweldige sfeer als zoveel mogelijk mensen het refrein luid kunnen meebrullen. De songkeuze is key om het juiste sfeertje te creëren. Hieronder vind je een mooie selectie die een leuke avond garanderen – ook al zijn er velen die misschien een andere muzieksmaak hebben.

 • “I Want to Break Free” – Queen
 • “1000 mal berührt” – Klaus Lage Band
 • “Africa” – Toto
 • “I Want It That Way” – Backstreet Boys
 • “Super Trouper” – Abba
 • “Never Gonna Give You Up” – Rick Astley
 • “Every Breath You Take” – The Police
 • “Bruttosozialprodukt” – Geier Sturzflug
 • “Call Me Maybe” – Carly Rae Jepsen
 • “Mambo No. 5” – Lou Bega

Diese Umfrage ist bereits beendet.

Bist du neugierig, welches Genre unsere Fans bei Karaoke am liebsten zum Besten geben? Dann mach mit und gib hier per Klick deine Präferenz an. Das Ergebnis wird dir dann direkt angezeigt.

Karaoke accessoires van Teufel

De REAL BLUE NC
De nieuwe REAL BLUE NC van Teufel
 • REAL BLUE NC: onze nieuwe REAL BLUE NC heeft verschillende kenmerken die het een geweldig karaoke-accessoire maakt. Het handsfreesysteem met Qualcomm® cVc™-technologie staat garant voor de beste geluidskwaliteit en beschikt over ShareMe en Multipoint: twee koptelefoons kan je aansuiten op één mobiel of twee mobieltjes op één koptelefoon. Veel flexibiliteit voor karaoke thuis.
 • Shure PGA58: de Shure PGA58 is een professionele zangmicrofoon die ook ideaal is voor karaoke. De richtingsgevoelige, dynamische microfooncapsule pikt alleen geluid van voren op en onderdrukt ongewenste achtergrondgeluiden.
 • Shure MV5C: de kleine tafelmicrofoon van Shure verbetert je stem tijdens videoconferenties en kan je ook gebruiken als karaokemicrofoon. Dankzij de USB-aansluiting is hij bijzonder flexibel in gebruik.

Meer Teufel producten

SUPREME ON mit Farbwechsel

SUPREME ON

Naar product

TEUFEL MASSIVE

Naar product

Fun Facts over karaoke

 • Waarschijnlijk het populairste en meest gevraagde liedje in karaoke wereldwijd is “Billie Jean” van Michael Jackson.
 • In Japan zijn er karaoke-machines die het aantal calorieën meten die je tijdens het zingen verbrandt.
 • In 2009 vestigden 160.000 mensen het record voor de karaokesessie met de meeste deelnemers: in Tennessee zongen ze “Friends in Low Places” van de in de VS zeer populaire countryzanger Garth Brooks.
 • De langste karaokesessie daarentegen vond plaats in China en duurde 19 dagen – 456 uur, twee minuten en vijf seconden om precies te zijn.
 • Misschien nog indrukwekkender: de Italiaan Leonardo Polverelli vestigde het solorecord door in 2011 vier dagen na elkaar karaoke te zingen. Hij heeft in die tijd 1.295 liedjes gemaakt.

Titelbeeld: ©Forja2 Mx. Unsplash Lizenz. Bron: Unsplash.

Image 2: ©Vidar Nordli-Mathisen. Unsplash Lizenz. Bron: Unsplash.

Gerelateerde artikelen

Opmerking: de commentaarfunctie is dagelijks beschikbaar van 8 tot 21 uur.

Blogger

Teufel Editorial Team

Learn everything about loudspeakers, headphones, home cinema, streaming and hi-fi trends. We’ll also share practical tips and present new Teufel products!