The 2019 CES logo

#Toekomstmuziek: techtrends bij digital CES 2021

Begin van een nieuw jaar: tijd voor CES in Las Vegas. Theoretisch gezien want in 2021 gaat de grote beurs voor consumentenelektronica – zoals vele andere evenementen sinds 2020 – volledig digitaal. Van 11 tot en met 14 januari is er een boeiend programma met meer dan 1.000 fabrikanten die hun nieuwste producten, technologieën en concepten presenteren op het gebied van televisies, smartphones, speakers en alle andere elektronica. We geven een voorproefje van wat ons dit jaar te wachten staat op CES 2021.

CES 2021: een meer dan 100 uur durend digitaal programma

Veel zal anders zijn dit jaar op de CES – maar niet alles. De Consumer Electronics Show is nog steeds een vakbeurs voor professionals. Mensen uit de tech- en media-industrie kunnen zich registreren en het programma bekijken. Dit jaar kon een recordaantal deelnemers worden bereikt. Mede omdat de reis naar Las Vegas inclusief verblijfkosten wegvalt. In normale jaren zijn er ongeveer 170.000 bezoekers.

Het volledige CES 2021 programma is online beschikbaar. Nadat meer dan 20 fabrikanten hun innovaties op de eerste dag in grote persconferenties presenteren, volgen er twee beursdagen met een digitaal programma. Er zijn virtuele showrooms waar bezoekers in contact kunnen komen met fabrikanten om de nieuwe technologieën via kleine demo’s en presentaties te ontdekken en vragen te stellen. Daarnaast organiseert CES ook een uitgebreid conferentieprogramma met tal van lezingen.

Prominente thema’s voor veel fabrikanten en merken in 2021 zijn bijvoorbeeld het uiteenlopende gebruik van 5G, kunstmatige intelligentie en nieuwe technologieën voor tv-schermen.

Trend bij verschillende fabrikanten: mini led tv’s

Televisies zijn traditioneel in grote mate vertegenwoordigd op de CES. We kunnen eigenlijk altijd de nieuwste displaytechnologieën verwachten met nog scherpere en realistischere beelden, CES 2021 is daarop geen uitzondering. Verschillende fabrikanten presenteren hun nieuwste toestellen met mini led-technologie, waaronder LG, Samsung en TCL. Waar gaat het precies om?

 • De achtergrondverlichting van het scherm wordt verzorgd door tienduizenden kleine leds.
 • Dit maakt de helderheidsverdeling veel gelijkmatiger.
 • Het creëert ook veel meer dimbare zones, waardoor meer realistische kleuren, een sterker contrast en een dieper zwart mogelijk zijn.
 • Op deze manier willen mini-led-tv’s concurreren met oleds, die vooral uitblinken door hun absoluut zwart
 • Bovendien zouden mini-led-tv’s volgens de fabrikanten duurzamer zijn dan oled-tv’s.

Samsung heeft naast tv’s met mini-leds ook micro-led-tv’s in petto. Hier zijn het niet duizenden, maar miljoenen leds die het beeld creëren. De prijzen voor micro-led-tv’s zijn echter nog steeds onbetaalbaar voor het grote publiek, terwijl mini-leds qua prijs vergelijkbaar zijn met oleds.

LG pakt niet alleen uit met 30.000 leds op zijn QNED mini-led-tv, maar combineert ook andere technologieën voor een geweldig beeld op deze 8k-televisie: Quantum Dots stimuleren de achtergrondverlichting, terwijl NanoCell-technologie de kleurmenging vermindert.

In de volgende video wordt duidelijk uitgelegd hoe mini- en micro-led-tv’s werken en hoe ze van elkaar verschillen:

Soundbars die passen bij dunne tv’s

De nieuwe technologieën voor een haarscherpe en realistische beeldweergave op tv-toestellen gaan hand in hand met een steeds dunner wordend design. Nieuwe tv’s moeten zo vlak en frameloos mogelijk zijn. Deze elegante toestellen passen perfect samen met slanke soundsystemen – één van de redenen waarom steeds populairder worden. Uiteraard zal Teufel ook dit jaar zijn soundbarassortiment uitbreiden en actualiseren.

Soundbars van Teufel

CINEBAR 11

Naar product

Mini-Soundbar Cinebar One

CINEBAR ONE

Naar product

Cinebar Pro

CINEBAR PRO

Naar product

Een blik op de komende trends in het audio-landschap

De aankondigingen voor CES 2021 worden gedomineerd door televisietechnologie. In de audiosector blijft het spannend om te zien welke innovaties ons precies te wachten staan. Trends zijn in ieder geval flexibiliteit en mobiliteit: nieuws over draadloze luidsprekers en koptelefoons is dus quasi gegarandeerd. Mogelijk interessante ontwikkelingen zijn bijvoorbeeld: gebarenbesturing bij een true wireless koptelefoon en het toegenomen gebruik van geïntegreerde kunstmatige intelligentie. En naar alle waarschijnlijkheid gaat Sony de nieuwe True Wireless Earbuds onthullen.

Als je je afvraagt wat earbuds precies zijn en hoe je ze draagt, leggen we dat in een ander artikel uit.

Naast mobiliteit ligt in tijden van een pandemie, de focus echter op het thuisfront. Slimme luidsprekers, net als draadloze luidsprekers voor thuis, passen hier precies bij. En daarom komen we ze zeker – in ieder geval digitaal – tegen op CES 2021.

Onze start in het sound-jaar 2021: SUPREME IN

Oordopjes van de SUPREME IN op de handpalm
Onopvallend, comfortabel en krachtig: De SUPREME IN

Ook wij starten meteen met een nieuw product: de SUPREME IN koptelefoon. Deze ziet er in de zes verkrijgbare kleuren niet alleen ongelooflijk goed uit, maar hij combineert ook de voordelen van een comfortabele on-ear-koptelefoon met de bewegingsvrijheid van een draadloze in-ear-koptelefoon.

 • ▶Dankzij de slimme en eenvoudige plaatsing van de oordopjes in de oorschelp, blijven ze goed vastzitten zonder te drukken.
 • ▶ De oordopjes zijn magnetisch zodat je ze veilig om je nek kunt dragen. Daarnaast gaat de SUPREME IN automatisch in standby om energie te besparen.
 • ▶De geïntegreerde handsfree functie met Qualcomm® cVc™-technologie, zorgt voor een hoge spraakverstaanbaarheid.

Meer koptelefoons van Teufel

AIRY TRUE WIRELESS

Naar product

SUPREME ON mit Farbwechsel

SUPREME ON

Naar product

AIRY SPORTS

Naar product

Nog meer previews voor CES 2021

 • Door de boom van het thuiswerken kunnen we nieuwe producten verwachten zoals webcams met extra hoge resolutie.
 • LG zal een tv met een transparant oled-display introduceren.
 • De Zuid-Koreaanse fabrikant heeft ook een flatscreen aangekondigd die met een druk op de knop kan buigen, wat hem de perfecte gaming monitor maakt.
Titelbild: ©CES®.

Gerelateerde artikelen

Schrijf een commentaar

Opmerking: Opmerkingen die ondersteuningsverzoeken bevatten, worden niet gepubliceerd. Neem contact op met onze klantenservice voor onderwerpen als werking, klachten of compatibiliteit. Bedankt.

Je commentaar wordt beoordeeld voordat het wordt gepubliceerd.

Blogger

Tim Teufel