Luister naar Apple Music op je Raumfeld speakers

Teufel tip: Raumfeld & Apple Music via AirPlay – zo doe je het!

Het grote aanbod streamingdiensten dat via de streaming speakers van Teufel, te beluisteren is, heeft onze fans hongerig naar meer gemaakt – Apple Music is een veelgehoorde wens. Hoewel we nog op de hiervoor benodigde interface (API) van Apple wachten voordat we het kunnen integreren, willen we toch al verklappen hoe je naar Apple Music op Raumfeld speakers kunt luisteren

Het enige wat je nodig hebt is, is een AirPort Express. Dit slimme gadget ontvangt via Apple Music of iTunes afgespeelde tracks en transporteert ze dan via line in naar Raumfeld. Dit verandert je Raumfeld in een AirPlay speaker.

Stream Apple Music met de AirPort Express
AirPort Express, rechts is de geluidsuitgang

 AirPort Express met AirPlay bij Apple bekijken

De clou is dat het signaal via de AirPort Express dankzij de re-streaming functie aan alle verbonden Raumfeld speakers kan worden gestreamd. Je hoeft de AirPort Express maar op één speaker aan te sluiten. En met een AirPort Express kun je Raumfeld op dezelfde manier ook via laptop, desktop etc. gebruiken.

Muziek van Apple Music beluisteren op Raumfeld via een AirPort Express

Apple Music op Raumfeld speakers - met de AirPort Express
Eerst Raumfeld met AirPort Express verbinden, dan naar Apple Music op Raumfeld luisteren

A: Verbind de geluidsuitgang van een AirPort Express met de line in van een Raumfeld speaker*.
B:  Speel de gewenste muziek via Apple Music/iTunes draadloos naar de AirPort Express door op het AirPlay symbool te klikken en de AirPort Express te selecteren.
C: Is er geen andere stream actief, dan wordt de muziek meteen via de aangesloten speaker afgespeeld.
D: Indien gewenst, kun je de muziek vervolgens ook op alle andere Raumfeld speakers afspelen die op het wifi netwerk zijn aangesloten (hiertoe dien je wel eerst de line in functie via de app te activeren).

Informatie over re-streaming met Raumfeld 

Apple Music – dit kost de muziekdienst

Ben je geïnteresseerd in Apple Music, dan vind je hier nog meer informatie:

Een abonnement is ongeveer even duur als de meeste streamingdiensten: € 9,99 per maand. Een familieabonnement voor maximaal 6 personen kost € 14,99. Wat niet iedereen weet: Apple Music functioneert ook op Windows computers en Android smartphones.

Alternatieve streamingdiensten met bijna hetzelfde aanbod en features zijn Spotify en TIDAL.  Een voordelige muziekdienst is Napster.

De steamingwereld van Raumfeld – aangepast aan jouw luisterwensen

Geïntegreerde muziekdiensten, Chromecast audio apps voor desktops en smartphones , maar ook externe hardware als de AirPort Express of de Amazon Echo Dot – Raumfeld streamingspeakers zijn uiterst flexibel en daardoor individueel te configureren.

Zin in de toekomst? Bekijk dan onze streamingspeaker collectie.

 

Raumfeld collectie wifi speakers
Raumfeld wifi speakers

 

*behalve Raumfeld One S

Teufel tip: Raumfeld & Apple Music via AirPlay – zo doe je het!
2.2 (44.44%) 9 vote[s]

Gerelateerde artikelen