Portable speakers – mooi geluid voor onderweg

Een compact formaat, overal te gebruiken en een krachtig geluid, dat zijn de belangrijkste voorwaarden waar een portable speaker aan moet voldoen. Maar in de wereld van draagbaar geluid bestaan er nog wat verschillen tussen de verkrijgbare boxen. Beginnend bij de afmetingen en eindigend bij de vele features waarmee een speaker uitgerust kan zijn. Maar no worries – mocht je nog niet precies weten waar je naar op zoek bent, dan vind je hier een paar ophelderende facts.

Teufel portable speaker
Teufel BOOMSTER – portable speaker voor binnen en buiten

Meer dan muziek alleen – wat portable speakers verder nog kunnen

Logisch dat een goede sound bovenaan je lijstje staat, maar hier moeten we meteen al een kanttekening plaatsen – het ligt er maar net aan waar je de speaker wilt gebruiken. Want ook al is de speaker gemaakt van hoogwaardige materialen en heeft hij een doordacht design: het is niet fair om van een mini speaker een bas te verwachten die de aarde laat beven. Waar het vooral om draait is een goede balans tussen sound en flexibiliteit.

Maar portable speakers kenmerken zich ook door features als:

  • Een lange speelduur zodat je ook bij langere uitstapjes nog muziek kunt luisteren
  • Sfeer- of feestverlichting dankzij geïntegreerd licht
  • Steeds meer modellen hebben een powerbank-functie om je telefoon mee op te laden
  • Spatwaterdicht & shockproof
  • Radio-functie – die het ook doet zonder koppeling met een telefoon of tablet

Boxen met goede connecties: verbindingen en aansluitingen

Draagbare speakers en bluetooth zijn een dreamteam. Een paar keer klikken en meteen zijn je telefoon en box met elkaar gekoppeld. Zonder lastige kabels en daardoor steeds met genoeg bewegingsvrijheid. Bluetooth is de standaard voor draagbare sound geworden.

Teufel Boomster to go
Teufel Boomster – portable speaker met powersound voor onderweg

Bluetooth is ondertussen al aan de 4e generatie bezig en de 5e laat niet lang meer op zich wachten. Bluetooth 4.0 zorgt samen met de audio-codec aptX die audiosignalen lossless comprimeert voor een geluid met cd-kwaliteit. De opvolger – bluetooth 5.0 heeft geen impact op audio maar biedt wel nieuwe mogelijkheden op het gebied van domotica en bij integratie van meerdere apparaten.

Om nog flexibeler te zijn, beschikken veel mini-speakers ook over een klassieke jack-aansluitingen. Hiermee kun je diverse randapparatuur aansluiten aan je speaker. Meestal hebben portables ook een USB-poort om de batterij mee op te laden – vaak ook die van je telefoon. In dit geval heb je er dus een handige powerbank bij.

Portable speakers van Teufel

Minder is vaak meer – de aanwending staat voorop

Een mobiele speaker heeft vaak veel aan boord – de vraag is of je al die functies ook nodig hebt? Natuurlijk is het tof als er ook een radio bij zit, maar als je eigenlijk nooit naar de radio luistert, dan is het beter om voor features te gaan die je ook echt gaat gebruiken.
Wil je een speaker die je altijd mee kunt nemen, dan moet hij compact zijn. Maar bouwen jij en je vrienden in het park altijd een klein feestje, dan willen jullie natuurlijk power.

Teufel portable speaker
Portable speaker ROCKSTER XS

Verduveld goede allround talenten: klein met een krachtige stem

Kleine portable speakers zijn superhandig: ze nemen nauwelijks plaats in beslag, kosten stukken minder dan een volwaardige installatie en last but not least: je hebt altijd een goede sound bij je. Twee mini-speakers waar je altijd wel een plekje voor kunt vinden:

  • BAMSTER: je kunt niet zonder muziek? Met de BAMSTER doe je zingend de afwas, is je administratie een fluitje van een cent en kun je je lekker afreageren in de hobbykelder met oorverdovende muziek. Ga je op stap? Dan stop je de slanke speaker al net zo gemakkelijk in je rugzak.
  • ROCKSTER XS: een goeie handvol, meer is het niet. Toch klinkt de speaker als een volwassen luidspreker. Het robuuste design met bumpers is spatwaterdicht en kan tegen een stootje. Je hebt er dus geen omkijken naar wanneer je hem mee neemt naar het basketbalveld, het skatepark of het park. Een echte outdoor-avonturier.

Conclusie: kies de portable speaker die bij je lifestyle past

  • Ben je altijd on the move en wil je overal naar je muziek kunnen luisteren? Let dan op een compact formaat en een gering gewicht.
  • Je wilt een festival voor friends & invites organiseren? Dan moet de behuizing body hebben om power te kunnen produceren. Een omgevallen biertje mag ook niet voor paniek zorgen en een transport moet hij zonder kleerscheuren overleven. Spatwaterdicht en stootvast? Een must.
  • Je wilt overal in huis je muziek bij de hand hebben, maar onderweg gebruik je een koptelefoon? Dan heb je een box nodig die je gemakkelijk kunt oppakken en meenemen, eventueel met een geïntegreerde radio.

Meer draagbare bluetooth speakers – maatje meer

Portabler Bluetooth Lautsprecher Rockster Air

ROCKSTER AIR

Naar product

 

Teufel Rockster Air
Teufel Rockster Air

Gerelateerde artikelen

Blogger

Pascale Teufel