Berlijn: meer dan Alexanderplatz – een citytrip in de herfst

Plan je ook een citytrip in de herfst maar staat Berlijn niet op je lijstje? Dan mis je wat. De hippe hoofdstad van Duitsland heeft namelijk heel wat te bieden: lichtfestivals, muziekfestivals, museumfestivals, alleen, met z’n tweetjes, met een groep of met het gezin – er is voor elk wat wils. Hier lees je de beste Berlijn-tips voor het najaar.

Maanfeest in Gärten der Welt

De Gärten der Welt in het stadsdeel Marzahn is een leuke bezienswaardigheid in de herfst. Dit enorme park is niet alleen een prachtige plek om door de kleurrijke omgeving te wandelen, maar ook om een kleine wereldreis te maken. Het traditionele Chinese Maanfestival is een speciale gelegenheid waarbij het ook de moeite waard is om het park ’s avonds te bezoeken. De Chinese tuin is fantasierijk en sfeervol verlicht, er is dans en muziek en er je kunt er versgebakken maankoeken eten. Een waar feest voor de zintuigen – en niet alleen voor liefhebbers van het Verre Oosten. De data voor alle evenementen in de Gärten der Welt vind je op hun website.

Chinese tempel in Gärten der Welt
De Chinese tuin in de Gärten der Welt

Dag van de Clubcultuur

Hou je van de Berlijnse clubcultuur? Dan moet je 3 oktober in jouw agenda noteren. Dit is niet alleen de dag van de Duitse eenheid, maar sinds 2020 ook de dag van de clubcultuur. Het doel is de diversiteit van de Berlijnse clubs onder de aandacht te brengen en het unieke clubleven van de hoofdstad te behouden en te promoten. Tijdens concerten, tentoonstellingen, panel discussies en natuurlijk dance parties (buiten en binnen) openen de talrijke deelnemende clubs en collectieven de deuren voor alle geïnteresseerden. Want de clubs zijn meer dan een feest in het weekend – voor velen betekenen ze een stukje vrijheid en maken ze deel uit van een solidaire gemeenschap. Lees meer op de website van de Dag van de Clubcultuur.

Voor onderweg: producten uit de Teufel Shop

SUPREME ON mit Farbwechsel

SUPREME ON

Naar product

Oogstfeest in museumdorp Düppel

Een goede tip voor een Berlijns uitstapje in de herfst: het openluchtmuseum Düppel viert elke herfst zijn oogstfeest. Vers fruit uit de tuinen van het museum, honing en andere lekkernijen zijn te koop op het middeleeuwse dorpsplein. Je kan ook interessante facts leren over verschillende fruitsoorten en zien hoe je brood bakt in een kleioven. Het festival is vooral voor kinderen een geweldige ervaring: zij kunnen zich verheugen op poppentheater, allerhande spelletjes en de strospeeltuin. Er is ook bijpassende livemuziek. Klik hier voor de evenementenkalender van het Stadtmuseum Berlin.

Berlijn in de herfst mét kids: KinderKulturMonat

Oktober is voor kinderen een maand van culturele ontdekkingen in Berlijn. Gezinnen met kinderen tussen 4 en 12 jaar kunnen kiezen uit tal van culturele evenementen, musea en theaters met kunst, dans en muziek. Naast grotere musea zoals het Duits Historisch Museum, de Berlijnse Galerie en de Deutsche Oper zijn er ook veel kleinere organisatoren in de hele stad bij betrokken, zoals het poppentheater Grashüpfer in Treptow, het Klingende Museum in Gesundbrunnen en de bioscoop Toni in Weißensee. Het volledige programma en de inschrijvingsmogelijkheden zijn te vinden op de website van KinderKulturMonat.

Vliegeren niet alleen op Tempelhofer Feld

Nu is het ook de beste tijd voor één van de populairste herfstactiviteiten in Berlijn: vliegeren op Tempelhofer Feld. Op winderige, regenvrije herfstdagen stromen talloze gezinnen en vliegeraars naar de grote open ruimte en laten hun kleurrijke vliegtuigjes de lucht in zweven. Dat kan natuurlijk ook op andere plaatsen in Berlijn, maar het indrukwekkendst is het op de voormalige luchthaven. Het festival van de reuzenvliegers is dan wel afgelast, er is nog meer dan genoeg leuks te zien.

Wandelen of fietsen naar Potsdam

De herfst is ook de beste tijd om te wandelen in Berlijn en daarbuiten. Je hebt de keuze tussen Grunewald, de Müggelsee of de Märkische Schweiz: overal straalt de natuur in schitterende kleuren. Een bijzonder mooie route loopt van Wannsee naar Potsdam. Je kan ofwel noordwaarts langs de Havel of zuidwaarts langs de Griebnitzsee wandelen – of je kan zelfs beide combineren met een rondwandeling. Vooral in het laatste geval kan je ook een fietstocht overwegen.

Herfst vibes van de Havel in Potsdam
Herfst vibes van de Havel in Potsdam

In het noorden heb je de beste toegang tot het water – misschien wil je nog een laatste keertje zwemmen? Je komt dan ook langs het Pauweneiland. Op de zuidelijke route kun je genieten van meer rust en het bos. Beide routes brengen je naar de Glienicke-brug, vanwaar je verder kan gaan naar Potsdam – bijvoorbeeld naar de Nieuwe Tuin of het Babelsbergpark. Ook het stadscentrum van Potsdam met de Hollandse wijk en het herbouwde stadspaleis is niet ver weg. Meer tips voor wandelingen in en rond Berlijn vind je op visitberlin.de.

Offroadpark Berlin Brandenburg

Wie op zoek is naar een herfstactiviteit met meer avontuur, die is in het Offroadpark Berlin Brandenburg in Kallinchen bij Zossen aan het juiste adres. Het grootste off-road park van Duitsland bied je een authentieke outdoor experience met voertuigen uit verschillende categorieën: kies voor een tocht met een quad, een terreinwagen, een off-road truck of een motorfiets. Alle tochten zijn inclusief professionele begeleiding, zodat er niets mis kan gaan. De tochten vinden het hele jaar door plaats, bij weer & wind. Daarom is het off-road park een geweldig idee, vooral in de herfst. Er is immers nauwelijks iets beters voor off-road fans dan door de modder scheuren in een 4×4. Info op: https://tf-ring.de/offroad/

Altijd bij je: outdoor speakers van Teufel

Een man met een rugzak waar de BOOMSTER GO aan vast hangt.
Je kan de BOOMSTER GO vrijwel overal vastmaken met de praktische draagriem.

BOOMSTER GO: handig, robuust en met een geweldige sound – de BOOMSTER GO is je maatje bij elke herfstactiviteit. Met de praktische draagriem hang je hem makkelijk aan je riem, rugzak of achteruitkijkspiegel. De met rubber beklede behuizing beschermt de compacte outdoor speaker tegen schokken, en hij is IPX7 waterdicht. Eén batterijlading staat garant voor tot 10 uur muziek. Nu hoef je alleen nog maar je favoriete kleurtje te kiezen.

ROCKSTER CROSS: deze mobiele stereo bluetooth speaker speelt jouw soundtrack waar je ook gaat – met een rijke bas en natuurlijk de beste Teufel kwaliteit. De draagriem is vooral handig wanneer je op stap gaat en jouw muziek niet mag ontbreken. De dikwandige behuizing van de ROCKSTER CROSS absorbeert schokken zonder problemen, en je hoeft je geen zorgen te maken over spatwater dankzij de IPX5-bescherming. De batterijcapaciteit maakt speeltijden tot 16 uur mogelijk, en als dat niet genoeg is, komt een powerbank van VARTA in het spel.

Meer mobiele speakers uit de Teufel Shop

ROCKSTER GO

Naar product

MOTIV GO

Naar product

Gerelateerde artikelen

Opmerking: de commentaarfunctie is dagelijks beschikbaar van 8 tot 21 uur.

Blogger

Tim Teufel