Lautsprecherständer Teufel Consono

Luidsprekerstatieven voor een perfect geluidsbeeld

Luidsprekerstatieven of -standaards zijn vaak de makkelijkste manier om je speakers optimaal te plaatsen en toch: je ziet ze niet heel vaak. Luidsprekers die op statieven worden geplaatst kunnen worden, zijn boekenplank-, satellietspeakers en dipolen. Op een statief geplaatst kunnen ze een setup zowel akoestisch als ook optisch verbeteren.

De rol van luidsprekerstatieven bij het geluidsbeeld

Luidsprekerstatieven worden gebruikt om bij een surround setup of bij een klassiek stereo systeem de speakers op luisterhoogte te plaatsen. Bij stereo- en frontspeakers is dit meestal op oorhoogte (van een zittend persoon). Bij satellietspeakers is het gunstiger wanneer de geluidsgolven over het hoofd van de luisteraar heen gaan.

Consono statieven
Consono statieven zorgen voor een optimale hoogte.

Uitvoerige informatie over luidsprekeropstellingen vind je hier.

Heb je goede luidsprekerstatieven die op de juiste plaats zijn opgesteld, dan hoef je je ook geen zorgen meer te maken over vibraties en het doordreunen van geluid. Dit kan bijvoorbeeld optreden wanneer de speakers op of in een kast staan. Door de vibraties kan de sound “bewegen”.

Een ander voordeel van een statief is dat je de speakers niet op hoeft te hangen – niet iedereen wil gaten in zijn muren boren. Bovendien zijn speakers op een statief een duidelijk statement en vormen ze vaak een blikvanger in een woonconcept.

De luidsprekerstatieven M Stands zijn speciaal ontworpen voor de Teufel Stereo M speakers
De M Stands van geborsteld aluminium voor de Stereo M speakers

Boekenplank- en satellietspeakers bij Teufel

CONSONO 35 – 5.1

Naar product

LT 4 – set M

Naar product

Teufel Stereo M

TEUFEL
STEREO M

Naar product

Belangrijke kenmerken van luidsprekerstatieven

Wat moet een statief eigenlijk kunnen? Mooi staan te wezen in een hoekje…? Nope, er komt meer bij kijken: denk aan stabiliteit en afwerking. Hier moet alles precies kloppen anders doet een statief meer kwaad dan goed. Dan zijn er nog andere aspecten en functies waar je op moet letten:

 • ✔ Kabeldoorvoer: de luidsprekerkabel moet het liefst in de basis of sokkel aangebracht kunnen worden. Dat is handig en ziet er mooi uit.
 • ✔ In hoogte verstelbaar: zo kun je de speakers nog optimaler afstemmen.
  ✔ Gewicht: het statief dient zo zwaar mogelijk te zijn, zodat de standaard en de luidspreker niet zo makkelijk kunnen kantelen.

De speakers monteer je doorgaans met schroeven of aan de sleutelgatbevestiging. Hebben de speakers al een schroefdraad, dan kun je gemakkelijk voor universele statieven kiezen.

Allrounders en specialisten – Teufel luidsprekerstatieven

Zwarte speaker met smal statief
Met stijlvol design: luidsprekerstatieven AC 1001 voor onze satellietspeakers
 • Statief AC 3001 SP: een statief die doet wat hij moet doen en dat nog goed ook. De constructie met een aluminiumzuil en een gietijzeren sokkel is hoogwaardig en biedt veel flexibiliteit. Er zijn twee zuilen bij de levering inbegrepen: een korte voor satellietspeakers en een langere voor grotere compacte speakers
 • Statief AC 7001: met dit luidsprekerstatief kun je een speaker zowel liggend als staan monteren. De extra zware basis zorgt voor de nodige stabiliteit.
 • M Stands: licht geborsteld aluminium, een masssief stalen sokkel, een kabeldoorvoer door de zuil – de M Stands zien er prachtig uit en bieden ook aardig wat. Een statief dat we speciaal voor de Stereo M hebben ontwikkeld.

Hifi overal in huis – Teufel multiroom speakers

Teufel Soundbar Streaming

TEUFEL CINEBAR LUX

Naar product

Teufel Stereo L

TEUFEL
STEREO L

Naar product

Luidsprekerstatieven – de feiten op een rijtje

 • Luidsprekerstandaard zorgen voor een sound op luisterhoogte
 • Makkelijke oplossing – je hoeft geen gaten in je muren te boren
 • Luidsprekerstatieven voorkomen ongewenste vibraties
 • Handig: statieven met een kabeldoorvoer en schroefdraad voor montage op (universele) statieven

Gerelateerde artikelen

Blogger

Pascale Teufel