Indoor sport: de beste workouts en playlists voor je training

Dat is zo’n dingetje: het nieuwe jaar en de goede voornemens. Maar wie wil er nu bij dit weer buiten gaan joggen? Nee, in de winter trainen we liever daar waar het lekker warm en droog is. We zijn daarom op voor jou zoek gegaan naar de laatste trends om je indoor sport nog aangenamer te maken.

Conditie opbouwen, krachttraining of yoga kun je behalve in de sportschool ook thuis doen. Je bent nog niet helemaal overtuigd en gemotiveerd om op te staan van je luie bank of je gaming kamer te verlaten?  Geen probleem. Met de juiste playlists en een paar goede beats erbij, is het makkelijk om het luie beest in je te verjagen en aan de slag te gaan met indoor sports.

Pump it up met krachttraining

Klein, mar fijn de portable speaker BOOMSTER Go
BOOMSTER Go – klein en compact met een sportieve sound

More gains, please! Dat is het motto bij krachttraining. Wil je meer spiermassa, dan moet je naar de fitnessstudio en met hantels en meer aan de slag. Maar ook thuis kun je ’s avonds na je werk nog je energie kwijt. Koop een paar gewichten of leer een paar bodyweight exercises waarmee je aan de hand van je eigen lichaamsgewicht traint. De laatste trend bij krachttraining: de 12 seconden formule en de HIIT methode.

Bij de 12 seconden formule die door de star fitnesstrainer Jorge Cruise is ontwikkeld, wordt iedere oefening 12 seconden lang uitgevoerd. Je heft de gewichten 10 seconden lang op en je houdt ze 2 seconden vast. De HIIT methode functioneert als volgt: korte intervallen met zoveel gewicht heft als mogelijk, afgewisseld door ontspannen rustpauses. Beide methodes zijn snel en schijnen zeer effectief te zijn.

Chillen na gedane workout met de sounds van de BOOMSTER Go. Mag niet in je sporttas ontbreken.

Onze tip voor je training met gewichten: vette hiphop beats, die je prestaties vorderen. Onze draadloze bluetooth koptelefoon AIRY is perfect voor een intensieve krachttraining; je voelt hem bijna niet en hij heeft de nodige bas.

Hier vind je een coole Spotify hip-hop playlist die je ondersteunen bij je krachttraining:

Ontspanning en harmonie met yoga

Vrouw ontspant tijdens yoga
Intensieve training? Intensieve sound met de MOVE BT in-ears.

Bij yoga draait het niet om hoger, sneller, nog meer – maar de balans tussen lichaam en geest. Je wilt lichamelijke inspanning en geestelijke ontspanning combineren? Dan is yoga echt iets voor jou. Ga op zoek naar een cursus of yoga-school bij jou in de buurt of schaf een yogamat aan voor thuis en je kunt beginnen. Maar weet dat niet alle yoga hetzelfde is. Terwijl Yin Yoga eerder gericht is op rustige, rekeoefeningen, zijn de bewegingen bij Vinyasa Yoga veel vloeiender en intensiever.

Yoga trends: detox en aerial yoga

Je doet al jaren aan yoga en je kent alle kneepjes? Probeer dan de laatste trends eens. Bij detox yoga ondersteunen de individuele asana’s (d.w.z. de respectievelijke houdingen) de ontslakking van je lichaam. Aerial yoga vindt met behulp van een doek dat aan het plafond hangt getraind. Geniet van de ontspannen yogaflow met rustige muziek en onze MOVE BT koptelefoon. In combinatie met de passende earhooks blijven de in-ears ook bij intensieve workouts goed zitten.

Spirituele klanken van Spotify voor jouw yogasessies:

Energie tanken met conditietraining

Vrouw rent de trap op

Met regelmatige conditietraining breng je je conditie op pijl om zo weer energie op te doen voor drukkere tijden. Crosstrainer, loopband, stepper of toch lieer de fiets. In je sportschool heb je als het goed is genoeg keuze om aan je conditie te werken. Vind je het fijner om thuis te trainen dan kun je met cardioapparatuur voor thuis aan de slag. Deze kun je vaak inklappen zodat ze wanneeer je niet traint, geen obstakel vormen. Vaak ben je ook een stuk voordeliger uit dan met een jaarabonnement bij een sportschool.

Conditietraining kan nogal eentonig zijn, daarom is een motiverende playlist een must. Een mix van songs waarvan het tempo telkens verschilt (hogere of lagere BPM), helpt je om je training vol te houden. Afhankelijk van het tempo waarin je net aan het rennen, steppen of fietsen bent, kun je jouw tempo aan de muziek aanpassen.

Gimme a beat – Spotify playlist ter verbetering van je conditie:

Playlists voor je workout: deze songs houden je fit

ROCKSTER Cross: portable speaker met draagriem
Grote steun bij je workout: de portable speaker ROCKSTER Cross

Of je nu gewichten aan het heffen bent, of bij yoga naar de volgende asana gaat – de passende muziek is een echte motivatie. Het grote voordeel van thuis trainen: je kunt je installatie gebruiken om trainingvideo’s of je favoriete songs voluit af te spelen.
Onze ULTIMA 40 Active kunnen namelijk meer dan filmsound afspelen – hip-hop beats, spirituele klanken of uptempo techno tracks klinken al net zo fantastisch uit deze vloerstaanders.

Hier vind je onze lievelingstracks die wij voor een trainingsessie aanraden:

  • Kanye West: „Stronger“
  • Salt-N-Pepa: „Push It“
  • Survivor: „Eye of the Tiger“
  • Eminem: „‘Till I collapse“
  • Technotronic: „Pump up the Jam“
  • Naughty Boy ft. Beyoncé, Arrow Benjamin: „Runnin‘ (Loose it all)“
  • Usher: „Yeah!“
  • Deichkind: „Bück Dich Hoch“
  • Azealia Banks: „212“
Vrouw met hond bij het trainen naast de ROCKSTER speakers
Onze bluetooth speakers uit de ROCKSTER serie kun je overal mee naar toe nemen waar je traint

Of je nu alleen, in een groep, thuis of in de sportschool traint: bewegen is goed voor je en met de passende muziek kun je je helemaal uitleven.
Team Teufel wenst je veel plezier met de tracks voor je intensieve workouts.

REAL Blue over-ear koptelefoon
Neem de REAL Blue mee naar je sportschool
Titelimage: ©Gursimrat Ganda bepaalde rechten voorbehouden. Bron: Unsplash
Image4: ©Erlend Ekseth bepaalde rechten voorbehouden. Bron: Unsplash
Image8: ©Jonathan Borba bestimmte Rechte vorbehalten. Bron: Unsplash

Nieuwste artikelen

Schrijf een commentaar

Opmerking: Opmerkingen die ondersteuningsverzoeken bevatten, worden niet gepubliceerd. Neem contact op met onze klantenservice voor onderwerpen als werking, klachten of compatibiliteit. Bedankt.

Je commentaar wordt beoordeeld voordat het wordt gepubliceerd.

Blogger

Pascale Teufel