It’s Halloween time: de griezeligste films

Halloween – trek je er niet zelf op uit om de buurt onveilig te maken, maar wil je zelf wel een potje griezelen? Hier vind je een paar off-mainstream horror movies met kippenvel-garantie.

Shivers down your spine

Griezelen kun je 365 dagen per jaar, maar een goede horrorfilm rond Halloween is toch wel het summum. Buiten is het herfst, het stromt en de takken slaan tegen je raam. Binnen flakkeren kaarsen – de perfecte setting voor een avondje griezelen voor de buis.

Horrorfilms hoeven helemaal geen bloederig te zijn, om spanning en een schrikmoment te creëren.
Een goed voorbeeld is Hitchcock’s “Psycho” waar de beroemde douche-scene met het mes veel suspense opbouwt, zonder dat je expliciete beelden te zien krijgt van wat er gebeurt. Een goede surround sound draagt overigens ook z’n steentje bij aan een goed schrikmoment.

In dit artikel stellen we een 5-tal films voor die ook na een keer nog de moeite van het bekijken waard zijn – en hier hebben we bewust voor kleine, hopelijk nog onbekende pareltjes gekozen.

Darkness Falls


Na 150 jaar duikt de tandenfee in het dorpje Darkness Falls opeens weer op aan het bed van de 9-jarige Michael die z’n tand op z’n nachtkastje heeft gelegd. Geen lieve tandenfee, maar een kwaadaardige heks die voor veel onrust in het leven van Michael zorgt. Het kreunen van de oude heks klinkt zo weerzinwekkend uit je surround speakers dat de schrik je om het hart slaat.

Rec


Een camerateam filmt de brandweermannen bij hun werk. Het gaat fout wanneer de brandweermannen aangevallen worden door een vrouw. De politie sluit het gebouw af en wat er dan gebeurt, is de hel op aarde. Als kijker zie je alleen wat de cameraman ook ziet en ben je opeens actief betrokken bij het gebeuren. Let op: bevat heftige shockmomenten.

Scanners


Een medicijn zorgt per ongeluk voor bovennatuurlijke krachten. Mensen met deze gave, Scanners genoemd, willen de macht overnemen. Een film van David Cronenberg, die helaas vaak in ingekorte versie te zien is. Zorg ervoor dat je de volledige versie te pakken krijgt.

30 Days of Night


Waar gaan vampiers op vakantie? In Barrow, Alaska! Iedere winter opnieuw zijn ze hier te vinden. De inwoners van dit dorpje staan op hun menu. Hard, bloedig, maar wat een film.

 

Home cinema sets die voor kippenvel zorgen

SYSTEM 6 THX

Naar product

ULTIMA 40 “5.1” (Mk2)

Naar Ultima 40 5.1

Frozen

Wanneer ’s nachts op de skipiste de verlichting uitgaat, komen Dan, Joe en Parker erachter dat ze al zwevend in een skilift vergeten zijn. Er ontstaat paniek, want ze weten dat de piste een week lang gesloten zal zijn. Frozen speelt genadeloos met de angst van de mannen in deze  hopeloze situatie.

 

 

Gerelateerde artikelen

Schrijf een commentaar

Je commentaar wordt beoordeeld voordat het wordt gepubliceerd.

Opmerking: Opmerkingen die ondersteuningsverzoeken bevatten, worden niet gepubliceerd. Neem contact op met onze klantenservice voor onderwerpen als werking, klachten of compatibiliteit. Bedankt.

Blogger

Pascale Teufel

Pascale Teufel