Hand hält Smartphone mit Kopfhörern

Gratis muziek streamen – 5 muziek streamingdiensten, waar muziek niets kost

Gratis muziek streamen op het web, via een app of rechtstreeks via je draadloze speaker: goede muziek hoeft niet altijd een fortuin te kosten. Bij gratis streaming zijn tussen de songs wel af en toe advertenties en reclamespots te horen. Wij tonen je de beste opties waarmee je gratis en, volledig legaal muziek kunt streamen.

Spotify

Spotify Logo

Spotify is de absolute marktleider onder de streamingdiensten en mag natuurlijk niet ontbreken als we het over gratis streaming hebben. Met meer dan 140 miljoen gebruikers en 36 miljoen liedjes, waaronder veel actuele nieuwe releases, is Spotify momenteel de echte nummer 1. Naast het premiumaanbod voor 9,99 euro per maand (studenten betalen slechts de helft), is er ook de gratis versie. Hier beperkt Spotify enkele functies en is er tussen de nummers ruimte voor reclame net zoals op de radio. Maar in ieder geval kan je gratis streamen en krijg je de volledige selectie van nummers. Volgende functies zijn beschikbaar:

  • toegang tot alle artiesten en liedjes,
  • genieten van een grote selectie vooraf gemaakte afspeellijsten,
  • eigen playlists maken, afspelen en bewerken,
  • playlists delen met vrienden en
  • de populaire radiofunctie gebruiken

Als je gratis muziek streamt, kan je de offline functie niet gebruiken en zijn er vooral op mobiele apparaten enkele beperkingen. Je kan hier bijvoorbeeld alleen de shuffle functie gebruiken, waardoor je niet rechtstreeks een song kan selecteren en afspelen. Bovendien is het slechts zes keer per uur mogelijk om een song over te slaan. Als je een album van begin tot eind wilt beluisteren, is dat op mobiele toestellen niet mogelijk. Meestal heb je ook telkens na het afspelen van 3 songs te maken met reclameblokken. Met Spotify Premium zijn er geen beperkingen en heb je ongehinderd toegang tot alle functies en dat met een betere streamingkwaliteit.

Deezer

Deezer Logo

Muziek streamen kan ook gratis met Deezer. Deze aanbieder is een opkomend alternatief voor Spotify, dat door een paar aspecten nog niet helemaal aan hen kan tippen. Als je besluit te betalen, moet je ook 9,99 euro betalen voor een premium account of het dubbele voor een elite account (alleen Sonos). In ruil daarvoor heb je de keuze uit meer dan 70 miljoen songs, waar je ook toegang tot hebt als je niets betaalt.

Op tablet en computer werkt Deezer onbeperkt, maar via smartphone moet je leven met dezelfde beperkingen als bij Spotify. Hier is alleen een shuffle modus beschikbaar, die de liedjes in willekeurige volgorde afspeelt. Reclame is ook weer van de partij en de offline functie ontbreekt. Net als bij Spotify wordt het geluid beter met premium, maar het klinkt ook prima als je voor de gratis optie kiest . Alles is quasi hetzelfde in vergelijking met de marktleider, verschillen zijn alleen merkbaar in de premium versie, waar Deezer iets slechter presteert.

Streaming speakers van Teufel

Teufel Stereo L

TEUFEL
STEREO L

Naar product

YouTube Music

YouTube Music Logo

Je kunt toegang krijgen tot YouTube Music via de website of de app. Hiervoor is een Google-account nodig, dat bezitters van Android-toestellen al hebben. In dat geval is geen verdere registratie nodig. Net als bij Deezer en Spotify is een enorme selectie van ongeveer 60 miljoen nummers (vanaf april 2021) beschikbaar voor gratis muziekstreaming. Ook hier moet je leven met reclame. Een groot voordeel van YouTube Music is de integratie van video’s van het bekende platform. Nog een voordeel ten opzichte van Spotify en Deezer: afspeellijsten kunnen ook in de gratis versie worden samengesteld. Een duidelijk nadeel van de app is echter het ontbreken van afspelen op de achtergrond – dit is, net als de optie om offline af te spelen, alleen geactiveerd in de premium versie. Als je ook naar muziek wilt luisteren terwijl je andere dingen doet op je smartphone of terwijl het scherm is uitgeschakeld, moet je dus betalen.

Soundcloud

SoundCloud Logo

Soundcloud is een speciaal geval in deze lijst, omdat het geen klassieke streamingdienst is, maar eerder een gratis platform om muziek te delen en te ontdekken. Er zijn meer dan 150 miljoen nummers beschikbaar. Het grootste deel komt net als bij de vorige streamingdienten van bekende artiesten. Maar een groot deel komt ook van nieuwkomers en onbekende bands, soms rechtstreeks opgenomen vanuit het repetitielokaal. Gebruikers kunnen opmerkingen en beoordelingen plaatsen op Soundcloud, wat het bijna een sociaal netwerk maakt. Om hier gratis van te genieten, hoef je je alleen maar aan te melden.

Groove

Groove is het speeltje van Microsoft om het streamen van muziek gratis te maken. Gratis betekent hier niet helemaal hetzelfde zoals bij andere streamingdiensten. Het enige wat gratis wordt aangeboden is een player en synchronisatie met je eigen muziek op OneDrive. De 40 miljoen nummers en functies zijn enkel beschikbaar voor 9,99 euro per maand.

Met Teufel wordt muziek streamen een belevenis

Zwei WLAN-Lautsprecher Teufel One S auf Regalbrett
Je kunt niet alleen twee Teufel ONE S speakers met elkaar verbinden maar ook met al je andere streaming speakers

ONE S: de krachtige compacte luidspreker met 2-kanaalssysteem is gemaakt voor streaming. Via bluetooth kun je de luidsprekers rechtstreeks aansluiten op populaire diensten zoals Apple Music of Spotify. Met een passief basmembraan en klasse D versterker levert de kleine luidspreker een geweldig geluid.

AIRY TRUE WIRELESS: de draadloze in-ear koptelefoon biedt het beste streaminggeluid voor onderweg. Je kunt ze overal mee naartoe nemen en zelfs een beetje regen deert ze niet: Dankzij de IPX5 beschermingsklasse. Als je ze niet gebruikt, bergt je ze veilig en stijlvol op in de bijpassende laadcase. Met af en toe een powernap in de case kun je meer dan 25 uur lang je favoriete muziek streamen op één lading.

Teufel koptelefoons voor perfecte streaming sound

Tip: probeer ook de betaalde versies

Zelfs al kan je gratis muziek streamen, het is toch het overwegen waard om voor een premium abonement te kiezen. Daar zijn immers geen advertenties, een betere geluidskwaliteit en ook het maximum aan functies – voor meestal vrij lage maandelijkse kosten van om en bij de 10 euro.
Zelfs voor wie niet elke dag naar muziek luistert, is dit het overwegen waard. Weet jij trouwens nog hoe we voor het streamingstijdperk naar muziek luisterden? Hier alvast een geheugensteuntje.

Gerelateerde artikelen

Opmerking: de commentaarfunctie is dagelijks beschikbaar van 8 tot 21 uur.

Blogger

Tim Teufel