Wohnzimmer mit kabelloser Technik

Tot ziens, kabelsalade! Tips voor structuur in het huishouden

Je woning is voorzien van technische voorzieningen die je dagelijks gebruikt. Het enige dat de uitstraling van je flatscreen, audio devices en luidsprekers bederft, zijn de vele kabels. Dit ziet er niet alleen chaotisch uit, het verzamelt ook snel stof.

Wij geven je tips & trucs en creatieve oplossingen hoe je de vervelende wirwar van de kabelsalade wegwerkt.

Eenvoud en handig: kabelklemmen, kabelgoten en kabelslangen

Om de chaos snel en eenvoudig onder controle te krijgen, kun je bij de bouwmarkt verschillende oplossingen vinden waarmee je de kabels kunt ordenen en visueel kunt laten verdwijnen.

  • Met kabelklemmen kun je individuele kabels snel langs de plint of het plafond bevestigen. Omdat het grootste deel van de kabel vrij en zichtbaar blijft, kun je deze eenvoudig in dezelfde tint als de muurverf overschilderen en vrijwel onzichtbaar maken.
  • Met kabelgoten kun je meerdere kabels tegelijkertijd verbergen en bundelen. Veel van deze kanalen zijn zelfklevend, voorzien van klemsystemen en in verschillende uitvoeringen leverbaar. Witte kunststof varianten zijn eenvoudig en gemakkelijk overschilderbaar. Zilveren of koperkleurige aluminium modellen zorgen voor een coole industriële stijl.
  • Kabelslangen gemaakt van stof of kunststof zijn handig als je op zoek bent naar een flexibele omhulling. Er zijn spiraalversies die met een schaar ingekort kunnen worden of stoffen modellen met een rits.
Kabels in de woonkamer
Zijn de kabels eenmaal geïnstalleerd, dan vallen ze niet meer op!

Stopcontacten, adapters en co – wat zijn de mogelijkheden?

De kabels zijn opgeruimd en weggewerkt. Maar wat moet je met de rest doen? Stroomvoorzieningen, stekkerdozen of laadstations zijn knooppunten voor de kabelsalade.

Voor deze storende factoren kun je kabelbakken gebruiken. Die zien er eenvoudig uit en je bergt de adapters / laders makkelijk in op. Moderne houtdesigns zien er stijlvol uit en de varianten in zwart of wit hebben een strakke uitstraling. Anders dan bij conventionele dozen hebben de kabelbakken een sleuf aan de zijkant en kunnen vaak onder een bureau worden geplaatst. Kabels die te lang zijn, kunnen je oprollen, met kabelbinders bevestigen en opbergen. Oplaadstations of stopcontacten die binnen handbereik moeten zijn, worden opgeslagen in een kabelmaand.

Tip: tijd voor een nieuw interieur? Dan is het de moeite waard om meubels aan te schaffen met een kabelmanagementsysteem waarin kabelstrips en -openingen zijn geïntegreerd. Zo vermijd je een wirwar van kabels bij je meubels.

Creative hacks voor de liefhebbers van orde

Interieurdesign is je lust en je leven en alleen het verbergen van kabels is niet creatief genoeg voor jou? Dan hebben we een aantal ideeën voor je over hoe je de kabels in je woning kunt integreren met een paar hacks.

 • Lange kabel, geen probleem! Met een paar kabelklemmen kun je je artistiek uitleven en met het lange snoer een motief of afbeelding op de muur creëren.
 • Nooit meer op zoek naar de afstandsbediening! Klittenband is hier de oplossing: bevestig de ene kant van de tape aan de zijkant van de salontafel of je sofa en plak de andere kant aan de afstandsbediening. Laadkabels worden ook aan de zijkant van je meubels verwerkt.
 • Tijd om je Lego collectie uit de kast te halen. De blokjes zijn perfect om kabels vast te houden en je bureau opgeruimd te houden. Lijm meerdere Legostenen op een rij op de tafel, klem de kabels vast en de kabelwirwar is verleden tijd.

Kabelsalade minimaliseren: draadlooze overdracht via bluetooth en co.

Draadloze apparaten maken je gelukkig! Meer informatie over de verschillende streaming-technieken.

 • Met behulp van bluetooth-streams worden de signalen van de bron naar het soundsysteem verzonden en zijn stabiel tot op een afstand van 10 meter. Dankzij nieuwe innovaties zoals Bluetooth aptX wordt deze technologie voortdurend verbeterd.
 • Per wifi wordt de overdracht gecoördineerd door de router via de internetverbinding. Ook hier kan de webinhoud draadloos worden gestreamd.
 • Radiografisch is vergelijkbaar met de overdracht van een draadloze telefoon met het basisstation.

Een overzicht van de verschillende draadloze luidsprekers vind je hier

Luidsprekerkabels wegwerken en draadloos streamen
De luidsprekerkabels wegwerken en via bluetooth streamen!

In de Teufel webshop vind je veel draadloze apparatuur, soundbars en koptelefoons die een einde maken aan de wirwar van kabels in je woonkamer. Mocht je ooit nog eens een kabel willen wegwerken, dan ken je onze praktische tips!

Gerelateerde artikelen

Schrijf een commentaar

Je commentaar wordt beoordeeld voordat het wordt gepubliceerd.

Opmerking: Opmerkingen die ondersteuningsverzoeken bevatten, worden niet gepubliceerd. Neem contact op met onze klantenservice voor onderwerpen als werking, klachten of compatibiliteit. Bedankt.

Blogger

Jonathan