Breakdance is hun lust en leven: een portret van Da Rookies

Superheroes? Die bestaan alleen in films, toch? Maar de breakdance crew Da Rookies lijkt toch een uitzondering op die beroemde regel te zijn. Want voor deze zes mannen uit Magdeburg in Duitsland met een passie voor acrobatische moves, speelt de zwaartekracht geen rol.

De zwaartekracht voorbij

Wie de breakdancers al eens live heeft mogen meemaken, die weet waar we het over hebben. Zodra Nils, Monif, Philipp, Konstantin, Fama en White beginnen, weet je als toeschouwer niet meer waar je naar moet kijken – salto’s, draaiingen en sprongen volgen elkaar in een rap tempo op. De bewegingen van de zes zien er gemakkelijk en nonchalant uit alsof ze zich constant op een trampoline bewegen en niet op een vaste ondergrond.

De indrukwekkende performances hebben natuurlijk niets met superkrachten te maken, maar zijn het resultaat van een noeste training en dagelijkse oefeningen. Hard werk dat niet zonder resultaat is gebleven: de Da Rookies hebben al menig award mee naar huis mogen nemen en mogen zich ook al Europees- en wereldkampioen noemen. De zes zijn bovendien ook vereeuwigd in het Guinness Book of Records.

Twee merken, hand in hand

Zonder muziek geen dans. Wat past dan beter dan een samenwerking tussen twee brands die als gemene deler een enorme passie voor muziek en een hoge mate aan professionaliteit hebben. We vinden het dan ook geweldig dat Da Rookies sinds 2016 officieel als dancecrew met ons samenwerken. In het kader van dit partnership voorzien wij de breakdance shows met een krachtige Teufel sound uit ons portable portfolio. Mar al te vaak worden hun moves door de beats van onze ROCKSTER ondersteund. Het mobiele event soundsysteem kan hard, luid en zorgt met powerbatterij overal voor flink wat stemming.

De breakdance crew Da Rookies op de IFA-beurs in Berlijn

Op hun beurt verzorgden de Da Rookies in 2016 de moves bij onze beats tijdens de IFA Berlijn – dit is Europa’s grootste jaarlijkse gadget en elektronicabeurs. Niet alleen de bezoekers van de Teufel stand maar ook die van aangrenzende stands hebben genoten van hun optreden en onze muziek.

Heb je tijden het lezen zin gekregen om zelf ook weer eens je dansbeen los te gooien, die kan les nemen bij de Da Rookies in hun “Movement Dance Academy“ in Magdeburg. Toegegeven, dat is niet echt om de hoek voor jullie: gemakkelijker maar minstens net zo leuk is om thuis het volume lekker hard te zetten, je woonkamer tot dansvloer transformeren en te dansen alsof de duvel je op de hielen zit 😊.

 

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van alle events.

Teufel portables voor onderweg

BOOMSTER

Naar product

Portabler Bluetooth Lautsprecher Rockster Air

ROCKSTER AIR

Naar product

Gerelateerde artikelen

Blogger

Pascale Teufel