Haus im Hintergrund Hände mit Tablet im Vordergrund

De beste smart home gadgets

Stofzuigen, planten en bloemen water geven of het gras afrijden: bij veel huishoudelijke klussen schakelen we de hulp in van smart home gadgets. Met een simpele klik op je smartphone of tablet schakel je de lichten aan of uit en doe je de ramen dicht. Dit alles maakt deel uit van je smart home. We hebben een aantal buitengewone smart home gadgets verzameld die misschien handing kunnen zijn in je smart home.

Grill thermometer met bluetooth

Rare, medium of well done? Een steak op de barbecue grillen is niet altijd even makkelijk. Om de perfecte gaarheid in te schatten, kan je een gril thermometer gebruiken. Misschien kan deze smart thermometer je overtuigen? Sensor in het vlees, verbinden met de smartphone en rustig afwachten met een fris biertje in de hand. Zodra het vlees de perfecte temperatuur heeft bereikt, krijg je een melding op je smartphone. Eet smakelijk!

Vrienden aan de barbecue mer ROCKSTER in de voorgrond
Een ontspannen avond aan de barbecue dankzij smart gadgets.

Deze slimme gadget kan je ook gebruiken in een rookbarbecue. Daarin gaart het vlees nog zachter en over een langere periode. Het regelen van de temperatuur van het vlees met deze gadget is kinderspel. Het bespaart je de moeite om naar de grill te gaan om te kijken of het eten klaar is.

Voederautomaat voor huisdieren

Een programeerbare voederautomaat kan handing zijn voor bepaalde momenten. Zeker als je katten thuis hebt en je een weekend weg wil. Dankzij de voederautomaat krijgen je katten genoeg eten terwijl je even weg bent. Het spreekt voor zich dat je een catsitter nodig hebt, als je een langere periode weg gaat.

Deze slimme gadget kan je helpen om elke dag voor je huisdier te zorgen. Zo hebben sommige huisdieren op vaste tijden van de dag kleine maaltijden nodig. Diabetes kan een van de redenen zijn waarom je het bloedglucosegehalte van jouw huisdier op een constant niveau moet houden aan de hand van regelmatige maaltijden. Zelfs als je op het werk bent of onderweg, krijgt je huisdier zijn of haar eten op het juiste moment. Soms moeten huisdieren ook afvallen. De voederautomaat verdeelt de opgegeven hoeveelheid voedsel – niet meer. De bedelende puppy eyes of miauw-tjes zullen daar niets aan veranderen.

Het aanbod van voederautomaten is groot. Sommige automaten kan je zelfs via een app besturen. Bovendien is een camera en microfoon geïntegreerd. Op die manier kan je kijken of je huisdier het voedsel goed naar binnen werkt en zelfs even met hem of haar praten.

In plaats van vinyl: afspeellijsten op NFC platen

Vinyl heeft een mooie comeback gemaakt en is de laatste jaren terug hip – iets wat wij heel leuk vinden. Maar je kan niet ontkennen dat muziek steeds meer gedigitaliseerd wordt. Bijna iedereen streamt zijn of haar lievelingsmuziek, in plaats van een CD of plaat op te leggen. Maar soms mis je het: je platenverzameling doorzoeken, de plaat uit de hoes toveren, de naald zorgvuldig plaatsen en bewust luisteren naar die ene plaat.

Vrouw legt plaat op de platenspeler, luidspreker op de achtergrond
Bewust naar muziek luisteren – werkt vooral goed met vinylplaten.

Een super leuke vervanging voor je fysieke muziekverzameling zijn de Muse Blocks van Senic. Je laat een tegel uit kunststof bedrukken met een foto naar keuze. Daarna kan je via NFC en een app heel eenvoudig afspeellijsten of links naar muziekverzamelingen opslaan. De blocks zijn ook ideaal als een geschenk – zie het als een moderne versie van een mixtape. Om te luisteren, hou je gewoon je smartphone met NFC ingeschakeld en de muziek begint te spelen.

Slimme lichtschakelaar, die je niet kan misleiden

De lichten in -en uitschakelen via een app of via spraakbesturing, is voor velen de eerste stap bij het inrichten van een smart home. Er is echter wel een probleem: wanneer iemand de fysieke schakelaar van het licht uit doen, reageren de slimme lichten niet meer. Als je dan het licht aan wilt doen, wanneer je op vakantie bent, om het te laten lijken alsof er iemand thuis is, blokkeert de app.

Gelukkig zijn er slimme lichtschakelaars die altijd bedienbaar zijn en niet volledig uitgeschakeld kunnen worden. Een extra voordeel bij deze smart home gadget: je hoeft niet na te denken om je huidige LED -of gloeilampen om te ruilen voor slimmem lampen. De lichtschakelaar is compatibel met iedere lamp.

De beste sound: speakers van Teufel

POWER HIFI

Naar product

Teufel One S

TEUFEL
ONE S

Naar product

Watersensor tegen natte voeten

Als je in de buurt van water woont, is het waarschijnlijk een bekende fenomeen: de kelder staat onder water. Treedt de rivier uit zijn oevers, dan moet je snel reageren om schade te voorkomen. Om ervoor te zorgen dat je tijdig gewaarschuwd wordt, kan je een slimme watersensor gebruiken. Aansluiten op de stroom en de sensor op de bodem leggen. Zodra de sensor in contact komt met water, krijg je gelijk een melding op je smartphone.

Uiteraard werkt deze sensor ook wanneer er water uit een kapotte wasmachine lekt. Ook hierbij is het belangrijk snel te reageren om de schade te beperken. Dit is dus echt een handige gadget, niet enkel voor mensen met een kelder.

Smart home gadgets van Teufel: Holist M und S

Teufel speaker HOLIST M in het zwart
De HOLIST M – begrijpt precies wat je verlangt
  • HOLIST M: Onze binnenkort beschikbare smart speaker met Alexa spraakbesturing, maakt niet enkel je alledaagse leven makkelijker. Deze speaker biedt je graag de beste klank. Zoals je van een smart speaker van Teufel zou verwachten, kan je genieten van een 120 Watt versterker en een 3-kanaal systeem met subwoofer. De vorm en de geïntegreerde Dynamore Technologie® maken een 360-graden geluid mogelijk. Vier microfoons zorgen ervoor dat de Holist ook je  spraakcommando’s begrijpt.
  • HOLIST S: Het kleine broertje zal binnenkort beschikbaar zijn met een wat afgeslankte uitrusting, maar hij laat ook concurrenten uit zijn klasse verbleken. Hier zorgt een uitgebreid 2-kanaal systeem inclusief subwoofer voor een kamervullend geluid. Beide luidsprekers zijn natuurlijk compatibel met bluetooth en wifi.

Streaming luidsprekers van Teufel

Teufel Stereo L

TEUFEL
STEREO L

Naar product

Teufel Soundbar Streaming

TEUFEL CINEBAR LUX

Naar product

Conclusie: beheer je smart home volledig met je stem

Als je slechts een paar individuele smart gadgets bezit, kan je deze eenvoudig bedienen en programmeren direct op het apparaat of bedienen met je eigen app. Als je echter meerdere controle-apps hebt zal het installeren en bedienen veel tijd kosten en vervelend zijn. De oplossing is een centraal controlecentrum in je smart home netwerk. Hier komen alle draden samen en idealiter kun je er alle apparaten mee bedienen. Dit is vaak een slimme luidspreker: je kunt hem gewoon vertellen dat hij de stofzuiger moet starten en hem vertellen naar welke muziek je wilt luisteren terwijl je in het bad ligt en de lichten langzaam dimt. Een smart home kan heel ontspannend zijn.

Titelfoto: ©geralt bepaalde rechten voorbehouden. Bron: Pixabay

 

Gerelateerde artikelen

Blogger

Teufel Blog Redaktion

Wir schreiben über Lautsprecher, Heimkino, Stereoanlagen, neue Audio-Technologien und HiFi-Trends. Außerdem geben wir euch im Ratgeber Tipps und Tricks rund um den guten Ton zu Hause.