Nebliger Club mit tanzenden Menschen

Creëer met de juiste party speakers een clubgevoel

2020 is voor de feestbeesten onder ons geen gemakkelijk jaar. Lange nachten in de disco en extatische openlucht ervaringen met duizenden andere feestgangers zijn ver weg. Maar wat moet je doen als je eindelijk weer wilt feesten? Alle clubs zijn nog steeds gesloten, alle festivals zijn afgelast en concerten zijn geannuleerd. Het is eenvoudig: in plaats van te mopperen, maak je van je woonkamer een feesttempel! Het enige wat je nodig hebt zijn een paar trucjes en de juiste apparatuur – vooral sterke party speakers – om je huis te vullen met de juiste vibes. Wees creatief!

Maak je eigen party room

Naast het de opzwepende sound van de booming speakers, creëer je het juiste feestgevoel door een passende inrichting. Je kan een paar elementen integreren in je woonkamer en de lichtinstallatie starten zodra het feest begint. Maar het beste is natuurlijk je eigen feestzaal, die je naar eigen smaak kunt inrichten.

Een belangrijk criterium voor een goed feest is het licht: discrete plekken in de hoeken en gelijktijdige verduistering van de ruimte zorgen voor de juiste clubsfeer. Je kan bijvoorbeeld oude schijnwerpers, gebruiken en zo de ruimte een vintage toets geven. Voor een modernere stijl kan je voor LED-verlichting kiezen. Deze zijn bijzonder duurzaam en energiebesparend tegelijk. Met de juiste hoeveelheid bas en de juiste lichtsfeer, kan het feest beginnen – but there’s more!

Essentials voor een echte club vibe

Om een authentieke clubsfeer te creëren, moet je een paar extra’s in je feestzaal hebben:

 • Bar: Afhankelijk van hoeveel ruimte je hebt, kan je kijken om een bar te installeren. Als kers op de taart kun je je drankjes ook elegant presenteren in een geïntegreerde vitrine. Wat dacht je van sfeervolle, kleurrijke LED-verlichting, ook hier?
 • Lichtinstallatie: Als je de moeite en de kosten niet erg vindt, kan je kijken voor een vette lichtinstallatie. Kies je voor LED spots of liever een ruimte met black lights?
 • Beamer: Ja toch? Lekker dansen terwijl een virtuele kunstshow op je muur of scherm wordt geprojecteerd. Het voordeel: je kan de beamer ook voor andere gelegenheden gebruiken, bijvoorbeeld voor een gezellige filmavond.
 • Discobol: Klein of groot, de discobol is altijd een goede keuze. De klassieker, die vandaag de dag nog steeds in tal van discotheken te vinden is, tovert een onweerstaanbare zee van glitter in je feestzaal.
Lachend meisje in een kamer vol glitter
Met de juiste elementen kun je ook een discogevoel in je eigen vier muren creëren.
 • Rookmaschine: Als je echt indruk wil maken met je eigen party room, kan je overwegen om ook een rookmaschine aan te schaffen. Een grote meerwaarde! Trouwens: de dampen zijn bij een juiste bediening volkomen onschadelijk – in tegenstelling tot hardnekkige geruchten.
 • Andere deco-elementen: Oude whiskyvaten die je omzet in bartafels, een surfplank die je aan de muur hangt of zitjes gemaakt van pallets, kunnen ook het karakter van de feestzaal onderstrepen. Een kleine tip: Omdat feestjes vaak wild zijn, zijn vloeistofafstotende hoezen voor je bankkussens aan te bevelen.

Onze ROCKSTER voor jouw party

Portabler Bluetooth Lautsprecher Rockster Air

ROCKSTER AIR

Naar ROCKSTER AIR

ROCKSTER CROSS

Naar de CROSS

ROCKSTER GO

Naar de GO

Live in de woonkamer –  POWER HIFI Soundtoren

Met de POWER HIFI kan je je gasten iets bijzonders bieden: sound zoals bij een live concert. Het beste is dat jij zowel de clubeigenaar als organisator bent. Jij beslist wie binnen mag en wie niet. Met je persoonlijk all-area-pass kan je je vrij in de club bewegen, zelfs backstage.

Man zit naast de Power HIFI
Power HIFI – concertsound in je woonkamer

Party speakers: zo krijg je een club sound

Maar de X-factor op elk feest is en blijft de muziek. Het brengt het feestende publiek op gang, creëert een unieke sfeer en verbindt mensen in een disco. Het spreekt voor zich dat clubs en bars geen compromissen sluiten op het gebied van technologie om hun publiek de hoogste geluidskwaliteit te bieden. Maar met de juiste luidsprekers kan je ook thuis topgeluid krijgen. Belangrijke factoren hierbij zijn kwaliteit, volume, robuustheid en mobiliteit. Je moet ook rekening houden met de grootte van de ruimte. En, afhankelijk van je behoeften, kan de connectiviteit van je geluidssysteem ook een belangrijke rol spelen. Luidsprekers met bluetooth of wifi zijn bijzonder geschikt voor je gasten. Zo kan je de muziek en het geluid met gemak bedienen.

Deze speakers zorgen voor een disco gevoel

Mobiele luidspreker van Teufel, de ROCKSTER
Is de ROCKSTER aangesloten, kan de party beginnen.
 • ROCKSTER: Met de ROCKSTER krijg je geconcentreerde kracht op wielen. Dankzij het hoge geluidsniveau van 121 dB en geoptimaliseerde verspreiding van het geluid is dit mobiele geluidssysteem ideaal voor grotere evenementen. De AB-450-Watt versterker met 380 mm woofer zorgt voor een zuiver geluid – met een relatief laag energieverbruik. De ROCKSTER kan je aansluiten op een DJ-mengpaneel en heeft ook ingangen voor microfoons, instrumenten en koptelefoons. Het systeem is uitgerust met een krachtige batterij, maar kan je ook aansluiten op een voedingsbron. Het systeem is ook compatibel met bluetooth, waardoor het de perfecte luidspreker is voor jouw feest.
 • Theater 500: De Theater 500 maakt indruk met zijn hoogwaardige 3-kanaals systeem inclusief twee veerkrachtige woofers, die zorgen voor een helder, bass-gedreven geluid. Met het downfiring bassreflexsysteem kunnen de luidsprekers aan de muur of in het midden van de kamer worden geplaatst – de geluidskwaliteit blijft gelijk. De geïntegreerde “dempingskamer” blokkeert op zijn beurt staande golven en vermindert zo storende resonanties. De Theater 500 kwalificeert zich dus moeiteloos als feestluidspreker.

Deze speakers zijn ook geschikt voor een feestje

Conclusie: Een clubgevoel kan je ook thuis creëren

 • Het is makkelijker dan je denkt om van je woonkamer een thuisdisco te maken.
 • Licht en geluid spelen een belangrijke rol bij het creëren van een clubgevoel. Diffuse, kleurrijke of knipperende lichtbronnen kan je vrij eenvoudig installeren.
 • Wat de sound betreft, vind je bij Teufel de geschikte party speakers. Zij maken van je privé-feesten een onvergetelijke belevenis – en garanderen je het beste geluid.
Titelfoto: ©Sarthak Navjivan. Bron: Unsplash
Foto 1: ©Samantha Borges. Bron: Unsplash

Gerelateerde artikelen

Schrijf een commentaar

Je commentaar wordt beoordeeld voordat het wordt gepubliceerd.