Black Friday: 5 geniale tech gadgets

Ook dit jaar start eind november de ultimatieve koopjesjacht: op 29 november is het namelijk weer Black Friday. In de Verenigde Staten gaat iedereen op de vrijdag na Thanksgiving massaal shoppen voor de feestdagen. Natuurlijk vooral vanwege de extreme kortingen die overal voor volle winkels en lange wachtrijden zorgen – nog voor openingstijden

Ook in Nederland is dit shopping event geen onbekend fenomeen meer, hoewel hier te lande voornamelijk online winkels met megakortingen zwaaien. Om je alvast een beetje in stemming te brengen en om ideeën op te doen, hebben we de coolste techgadgets voor je op een rijtje gezet – zeker de moeite waard om op 29 november met een flinke korting aan te schaffen.  Oh, en kadootjes voor pakjesavond en kerst scoor je dan ook stukken goedkoper.

VR-bril: virtuelle realiteit ondergaan

Je zit er letterlijk middenin – met een VR-bril duik je onder in de meest fantastische digitale werelden. Met dit coole gadget krijgen gamers het gevoel alsof ze midden in hun game gecatapulteerd zijn en waarin ze vrij kunnen rondlopen. VR-brillen zijn inmiddels geen rariteit meer – verschillende merken bieden dit speeltje aan, maar je dient wel op een paar punten te letten.

Een categorie wordt als HDM gekenmerkt – een afkorting die staat voor “Head Mounted Display“. Bij deze headsets is de display vast met de hoofdbanden verbonden. Het voordeel hiervan is dat de bril een betere grafische kaart heeft en dat de virtuele realiteit dus een hogere resolutie heeft.

Bij de tweede categorie VR-bril moet je de display apart bevestigen. Het zijn eenvoudige headsets met een frontbevestiging waar je een smartphone in stopt. Deze bril is voordeliger dan de HMD-bril en ook een stuk lichter. Of je het met Black Friday nu voor jezelf koopt of iemand kado doet: dit is echt iets voor de ware gamer.

Vrouw aan bureau met VR-bril
Vanuit je woonkamer een nieuwe werld betreden? Geen probleem met een VR-bril.

Drones: ademberovende luchtopnames

Vanuit het niks zijn drones opeens de tech must-haves geworden. De keuze is enorm: van makkelijk te bedienen instapmodellen tot echte professionele apparaten met hoge resolutie camera’s. Of je nu een beginner of expert bent: de foto’s die je met een drone maakt zijn iets heel bijzonders. 

Overweeg je om een drone te kopen, denk dan goed na over de vlieghoogte, levensduur van de batterij en de draagkracht van de drone. Hoe hoger je eisen, des te duurder zal de drone zijn. Het is dan ook zeker de moeite waard om de verschillende modellen van te voren met elkaar te vergelijken. is dan ook zeker de moeite waard. Hoe dan ook: een drone is een waanzinnig cool kado voor iemand die graag reist of fotografeert. Op Black Friday kun je hier vast en zeker ook een mega koopje slaan, want er zijn ondertussen best al aardig wat modellen verkrijgbaar waar je niet meer zoveel voor hoeft te betalen.

NB Vooral als newbee is het belangrijk dat je de wettelijke bepalingen voor drones doorleest. Zo mag je bijvoorbeeld als privepersoon niet hoger dan 100 meter met je drone de lucht in.

Witte drone hoog boven in de lucht
Met een drone schiet je de meest mooie foto’s vanuit de lucht

Smartphone draadloos opladen

Pluggen is zoooo 2018: je telefoon hoef je nu alleen nog maar neer te leggen en hij wordt vanzelf opgeladen. Dit kan tegenwoordig met een Qi-oplader. Geen lastig gepruts meer met stekkers en de USB-poort van je telefoon blijft ook gewoon intact.

Heb je een designliefhebber in je familie of vriendenkring, dan is dit een super kadotip. Dit gadget heeft vaak een bijzonder ontwerp. Wat dacht je van een kussen, een mooie houten plaat of een steen-lookalike. Er zijn ook modellen die je bijna onzichtbaar in je meubel kan inbouwen – een kabelwirwar is zo ook meteen verleden tijd.

Let bij de aanschaf op Black Friday er wel op dat de telefoon dit draadloos opladen ondersteunt. Bij de meeste nieuwe telefoons is dit echter geen probleem. Apple heeft de Qi-techniek voor het eerst bij de iPhone 8 geïntegreerd. Ook Samsung telefoons vanaf Galaxy S6 en de Google Nexus 4 en een paar Blackberry’s kun je draadloos opladen.

Oplader met houten design laadt smartphone op.
Sjiek: deze oplader mag er wezen.

Portable speakers: booming sound waar en wanneer je maar wilt

Of je nu altijd on the road bent of gewoon een power speaker voor thuis zoekt: bij ons grote assortiment vind je snel waar je naar op zoek bent. Onze BOOMSTER heeft een handige draaggreep zodat je hem snel op kunt pakken om hem van de woonkamer mee naar de keuken te nemen, maar ook mee het huis uit. Compact, super robuust en met comfy draagriem: onze outdoor bluetooth speaker ROCKSTER CROSS. Dus mocht je op zoek zijn naar een kado voor een muziekliefhebber, dan kan je dit al afvinken op je to do-lijstje.

Vrouw op weg met bluetooth speaker
Gettoblaster 2.0: met de BOOMSTER heb je altijd een goede sound bij je.

Stofzuiger robot: praktische huishoudhulp

Geen kruimeltje meer te zien? Het kan! Stofzuigerrobots zijn zie je al in best veel huishoudens, en waarom ook niet? Stofzuigen is tenslotte niet echt een klusje waar we om staan te springen. Met dit handige hulpje houd je bovendien tijd over om andere huishoudklusjes te doen die nog niet door robots uitgevoerd kunnen worden.

De standaardmodellen houden gladde vloeren of vloerbedekkingen schoon – ook onder de bank – maar er zijn ook modellen die met een watertank zijn uitgerust en ook kunnen dweilen. Deze 2-1 modellen zijn onmisbare multitalenten. Let er bij aankoop wel op voor welke vloeren de stofzuiger gedacht is en hoe lang de batterij het volhoudt.

Stofzuigerrobot reinigt vloerkleed en kan onder de bank zuigen.
Kruimels opgepast!

En? Al iets spannends voor Black Friday ontdekt? Je kunt natuurlijk ook nog door onze winkel struinen en bij de SALE op zoek gaan naar andere passende kado’s en kadootjes. Anyway, veel plezier bij het shoppen!

Beeld2: ©JESHOOTS.COM bestimmte Rechte vorbehalten. Bron: Unsplash
Beeld3: ©Jared Brashier bestimmte Rechte vorbehalten. Bron: Unsplash
Beeld4: ©Daniel Korpai bestimmte Rechte vorbehalten. Bron: Unsplash
Beeld6: ©Kowon vn bestimmte Rechte vorbehalten. Bron: Unsplash

Nieuwste artikelen

Schrijf een commentaar

Je commentaar wordt beoordeeld voordat het wordt gepubliceerd.

Opmerking: Opmerkingen die ondersteuningsverzoeken bevatten, worden niet gepubliceerd. Neem contact op met onze klantenservice voor onderwerpen als werking, klachten of compatibiliteit. Bedankt.

Blogger

Pascale Teufel

Pascale Teufel