Nahaufnahme des Amazon Echo Dot Lautsprechers

HiFi & voice control – Amazon Echo verbinden met je stereo

Alexa, de spraakbesturingssoftware van Amazon, kan in combinatie met de Echo luidsprekers, behoorlijk wat. Maar één ding kunnen de minispeakers niet: een stereo- of home cinema systeem vervangen. Wel is het mogelijk om het feature voice control aan goede speakers te koppelen. Hoe je een speaker als de Echo Dot met je stereo verbinden kunt, leggen we hier uit.

Alexa via bluetooth verbinden met je installatie

Heb je speakers of een receiver die bluetooth ondersteunen, dan is het een eitje om de voice control te integreren. Je koppelt de DOT en de speakers in de Alexa app bij Instellingen > Bluetooth. Let erop dat de speakers in pairing modus staan. Is dit het geval dan zie je ze in het rijtje bluetooth speakers verschijnen.

Is de koppeling gelukt, dan krijg je van Alexa een gesproken bericht via je luidsprekers te horen. Het bedienen van diensten als Amazon Music en Spotify gaat nu via Alexa terwijl de sound via je vertrouwde speakers je woonkamer binnenkomt.

NB De afstand tussen Amazon Echo en speakers moet minstens 1 meter zijn

Naast de bovengenoemde bluetooth koppeling heb je ook nog de mogelijkheid om de Echo Dot via een AUX-kabel (3,5 mm) met de speakers/receiver te verbinden. Zo kun je bijvoorbeeld muziek van smartphone naar je stero-installatie streamen wanneer deze nog geen bluetooth functie heeft.

Deze Echo-speakers functioneren met een kabelverbinding

  • ✔ Echo Dot
  • ✔ Echo Plus
  • ✔ Echo (alleen 2. gen.)

Overigens is het ook mogelijk om Google Home speakers via  bluetooth met een installatie te verbinden.

Voice control uitbreiden

De voorgestelde bluetooth koppeling is qua bediening nog beperkt. Je kunt je installatie er bijvoorbeeld niet mee aan- of uitzetten. Om zulke bevelen te kunnen geven, heb je extra hardware als de Harmony Hub van Logitech nodig. Deze control unit met bijbehorende app maakt een multifunctionele afstandsbediening van je telefoon. Ook is compatibel met Alexa. Via infrarood,  wifi of bluetooth kun je de hub met verschillende apparaten verbinden.

Ook in onze webshop vind je systemen als de Impaq 8000 die met de Harmony Hub compatibel zijn:

Via de Harmony Skill voor Alexa krijg je er opeens een hele reeks aan spraakcommando’s bij en met een dienst als van Yonomi kun je zelfs je eigen commando’s voor je hifi-installatie definiëren.

Dat klinkt moeilijker dan dat het eigenlijk is. Bovendien kun je met deze set ook andere apparaten als je tv en SAT-receiver met Alexa oftewel je smartphone bedienen. Ben je geïnteresseerd in Smart Home dan is dit zeker de moeite waard om in te investeren.

Van Hause uit smart – Teufel Streaming speakers

Close up van de Soundbar Streaming Easy
Der Soundbar Streaming Easy is bijna een meter breed

We maken onze speakers zo dat ze in een thuisnetwerk te integreren zijn: ze beschikken over een wifimodule ter integratie in het netwerk, een smartphone bediening, bluetooth voor de koppeling met andere systemen en ze ondersteunen meerdere digitale afspeelbonnen.

  • Stereo M: boekenplankspeakers de luxe. De Stereo M heeft een 3-kanaals systeem, net als de grote uitvoering, de Stereo L met per kanaal een high end coaxiale driver en een Kevlar bassdriver. Samen zorgen ze voor een high resolution sound. Voor wie een een mega sound met een plaatsbesparend design wil.
  • Stereo L: de Stereo L speakers zijn een beetje Old School, maar ook een beetje New School. Een klassiek 3-kanaals systeem met eigentijdse features als lossless wifi streaming, multiroom modus en de NAS-server als afspeelbron – eigenlijk als wat je nodig hebt als moderne muziekfan.

Meer streaming speakers van Teufel

360-graden-radio

RADIO 3SIXTY

Naar product

Raumfeld Sounddeck Wlan Soundbase

SOUNDDECK STREAMING

Naar de SOUNDDECK STREAMING

Conclusie: Amazon Echo verbinden met hifi-installatie

  • Amazons Echo verbind je via bluetooth aan je speakers/receiver.
  • Verbinden met AUX-kabel is ook mogelijk (niet bij 1. Gen Echo speakers)
  • Voor meer spraakcommando’s heb je extra hard- en software als de Amazon Harmony Hub nodig.
  • Via diensten als Yonomi kun je eigen commando’s aan de voice control toevoegen.

Gerelateerde artikelen

Blogger

Pascale Teufel