5 voetbalpodcasts voor in de rust

In Nederland hebben we 1 miljoen bondscoaches, als het er al niet meer zijn en sommige van hen produceren naast hun drukke bestaan ook nog een podcast. We kunnen ze natuurlijk niet allemaal aan bod laten komen – daarom een vijftal pareltjes, willekeurig gerangschikt. Voetbalpodcasts voor voetbalfans.

1. Neutrale kijkers

Het WK zonder Oranje saai? Misschien, maar Neutrale Kijkers doet er alles aan om je toch de WK-sfeer te laten proeven. De makers Peter Buurman en Yordi Yamali houden je dagelijks op de hoogte van het voetbalgebeuren in Rusland.

2. Football Weekly World Cup 2018

Deze podcast van The Guardian biedt een vermakelijke kijk op de gespeelde wedstrijden. Het is de oudste voetbalpodcast überhaupt en tijdens het WK hoef je gelukkig geen week op een nieuwe aflevering te wachten, maar is het dagelijks smullen geblazen.

Teufel koptelefoons: luister onderweg naar voetbalpodcasts

Bluetooth Kopfhörer mit Noise Cancelling

REAL BLUE NC

Naar product

over-ear koptelefoon van Teufel

REAL PURE

Naar product

3. Panenka

Genoemd naar de Tschechoslowaakse voetballer Antonin Panenka, die op zijn beurt zijn naam verleende aan een bijzondere strafschop. Bij deze penalty lijkt het alsof de voetballer normaal gaat schieten, maar geeft de bal een zachte stift, waardoor de keeper door het foute been wordt gezet. Pananka is een Nederlandse podcast die wekelijks het internationale clubvoetbal bespreekt. Het leuke van deze podcast is dat er geen gerenommeerde reporters achter de microfoon zitten, maar waar jonge, onbekende maar getalenteerde voetbalkenners aan het woord komen.

4. De Voetbalpodcast

Een podcast voor en door voetballiefhebbers lezen we bij SoundCloud. Wekelijks wordt de eredivisie, maar ook het buitenlandse voetbal besproken. Tijdens het WK 2018 worden verschillende matches geanalyseerd. Zo ook de wedstrijd Duitsland – Mexico die eindigde in een verrassende nederlaag voor de heersende Wereldkampioen.

5. Missie Moskou

Iedereen die in 2016 de “Workshop Belgische Supporter Worden” heeft gevolgd en nu Oranje-fan af is, kon als Rode Duivel supporter in de weken voorafgaande aan dit WK de Belgische podcast Missie Moskou beluisteren. Een afgeronde podcast met verhalen van de entourage die de ploeg van onze Zuiderburen, de Rode Duivels, heeft klaargestoomd.

 

Okay, eentje dan nog. De klassieker onder de Nederlandse sportprogramma’s met natuurlijk veel aandacht voor voetbal en tijdens het WK 2018 dagelijks aandacht voor de Rode Duivels: de podcast van Langs de Lijn: Langs de Lijn Sport Forum. Met nieuws, sportverslagen, interviews en studiogasten.

 

Teufel 3Sixty – een alleskunner voor voetbalpodcasts, radio en muziekstreams

Radio 3sixty Lifestyle
Radio 3sixty Lifestyle

Meer radio zu je niet zo snel ergens vinden. De Teufel 3sixty beheerst FM-radio, DAB+ & internetradio als geen ander en klinkt dankzij het 2-kanaals systeem ook nog eens verdomd goed. Dit zit er allemaal bij inbegrepen:

    • ⚽ Veelzijdigheid door DAB+, wifi, FM-radio, bluetooth aptX en Spotify Connect
    • ⚽ Het Dynamore algoritme van Teufel zorgt voor een kamervullende sound met een duidelijke spraakverstaanbaarheid
    • ⚽ Subwoofer met basreflexpoort voor een zuivere en krachtige bas
    • ⚽ Veel features als wekker, powerbankfuncie en presettoetsen
    • ⚽Grote en duidelijk te lezen display voor tijd, zender en titel

Speelklare Teufel systemen

Het WK 2018 kun je natuurlijk ook op de radio volgen. Als je een FM-radio hebt, kan de ontvangst een probleem worden omdat de zenders niet altijd in FM uitzenden of niet overal evengoed te ontvangen zijn. Met een DAB+ radio neem je het zeker voor het onzekere.

Nieuwste artikelen

Blogger

Pascale Teufel

Pascale Teufel