40 jaar Teufel: streaming, stores & Thundertruck

Ook de jaren 2010 naderen al weer hun einde – een decennium vol vaart: het internet werd mobiel en dat maakte muziek streamen steeds populairder. Alles is via een netwerk met elkaar verbonden, meestal draadloos. Ook Teufel zorgt voor een sensatie: met Raumfeld kun je nu in iedere kamer door het hele huis muziek streamen. De ROCKSTER is luider dan een racewagen en krijgt een WA-verzekering erbij in het geval van ordeverstoring. Festivals krijgen krachtige ondersteuning van de Thundertruck. En Teufel kun je nu eindelijk bezoeken – in de eigen Teufel stores.

Bonte mix: de muziek uit de jaren 2010

Trap, elektroswing, dubstep of seapunk: die jaren 2010 hebben een aantal vrij avontuurlijke muziekrichtingen voortgebracht. Met oude muziekgenres die een nieuwe interpretatie krijgen. Retro en vintage zijn helemaal in. Door de vele streamingdiensten heerst er een overvloed in de muzieksector, waar iedereen het zijne kan vinden – het is een bonte mix waar dankzij internet zelfs kleine artiesten succesvol kunnen worden.

De grote namen uit dit decennium zijn onder andere: Adele, Ed Sheeran, Rihanna, Maroon 5, Taylor Swift, Lady Gaga, Avicii en Katy Perry. Nederlandse dj’s als Tiësto en Armin van Buuren zijn in binnen- en buitenland hartstikke gevraagd en scoren hit na hit.

Een echt maasafenomeen was de song Gangnam Style van de koreaanse artiest Psy. De idiote video, de grappige choreografie en het simpele refrein maakten het een wereldhit voor jong en oud. Bijna 3 jaar lang was het de meest bekeken video op YouTube. Met Harlem Shake ging het al net zo en bovendien lokte hij over de hele wereld flashmobs uit.

2010: Teufel haalt streaming experts in huis

De Raumfeld speaker S
Raumfeld speaker S – multiroom speakers met hifi sound

2010 is het jaar waarin Teufel Raumfeld, een Berlijnse start-up en wifi-streaming expert, overneemt.  Aanvankelijk begon Raumfeld als onafhankelijk merk en vulde het Teufel portfolio met innovatiev multiroom streaming speakers aan. Tegenwoordig is Raumfeld een vast onderdeel van de Teufel familie en bekend onder de naam Teufel Streaming, echter nog steeds “powered by Raumfeld”.

Teufel in de shopping mall Bikini Berlin, daarna Wenen, Essen en …?

Sinds 2014 is het mogelijk voor Teufel fans om Teufel live te beleven en te beluisteren – en dat in Bikini Berlin, een shopping mall midden in centrum west. Dit is al lang niet meer de enige store, want naast de brandstore in het Ruhrgebied, in Essen, is er ook een store in Wenen en een store- in-store in het luxe warenhuis het KaDeWe in Berlijn.

De plek in Bikini Berlijn kon niet beter gekozen zijn, want dit is een plek die van oudsher muziek ademt. De club Linientreu was hier jarenlang thuis en was de stamclub van niemand minder dan David Bowie en Iggy Pop.

Teufel flagshipstore - gehuisvest in wat vroeger de club Linientreu was
Waar vroeger Bowie feestte, kunnen nu Teufel fans Teufel producten proefluisteren en bekijken.

Teufel gaat outdoor met de ROCKSTER

Toen Teufel de eerste ROCKSTER construeerde, was het latere succes van de ROCKSTER-familie nog niet te voorzien. De ROCKSTER kon zo hard dat Teufel, voor het geval dat de buren gingen klagen, er maar liever een WA-verzekering bij deed. Deze gag werd ook als beste marketing-coöperatie van dat jaar bekroond.

ROCKSTER reclame uit 2015
2015: Teufel reclame voor de launch van de ROCKSTER

De ROCKSTER heeft ondertussen al flink wat familie erbij gekregen, maar lokt nog steeds reacties zoals in deze video uit:

Teufel raceheart bij de DTM

Luid en succesvol? Dat is ons op het lijf geschreven dacht Teufel en werd twee jaar lang sponsor van de DTM. De coureur van de Teufel Audi RS 5 DTM, Migual Molina behaalde met Raceheart een paar polepositions en won zelfs een race. Tegenwoordig doet Molina meestal in een Ferrari 488 GT3 mee aan races.

Teufel Audi RS 5 DTM #17 (Audi sport team afdeling Sportsline), Miguel Molina
2016: Miguel Molina – onze man in de DTM

De Thundertruck rolt met muziek door de straten

En als we het dan al over voertuigen hebben, dan mag de Thundertruck natuurlijk niet ontbreken. De Thundertruck is van een ongekend kaliber.

Ain’t no mountain high enough… de Thundertruck

De Teufel Thundertruck is Rock’n’Roll in lijf en leden en dat op acht wielen en met acht ROCKSTER-speakers aan boord. Een party-vrachtwagen met 13 vierkante meter dansvloer, een geïntegreerde bar met twee koelkasten, vier rookmachines, een lichtsysteem met stroboscopen en de gebalde powersound van maar liefst acht (!) ROCKSTERs.

De launch van de ROCKSTER was tevens de geboortedatum van de Thundertruck.

De Thundertruck bij de Berlijnse Gay Pride
W:O:A: De Thundertruck versterkt de sound op het Wacken Festival

 Meer Teufel highlights uit de jaren 2010:

 • 2015: party altijd en overal! Jullie vroegen erom, wij leverden hem: de grootste mobiele bluetooth speaker ter wereld – onze ROCKSTER.
 • 2016: Teufel produceerde als een van de eerste audiofabrikanten speakers met Dolby Atmos licentie.
 • 2018: Dynamore® – deze 360 graden sound, door Teufel inhouse ontwikkeld en geïntegreerd in de Radio 3sixty zorgt voor een ongekend ruimtelijk geluid.

De jaren 2010 in films en op tv

Het televisieprogramma is al al tijden geleden gestopt met ons te vertellen wat we moeten kijken en wanneer. Streamingdiensten zoals Netflix en Co. zijn in de jaren 2010 enorm gegroeid. En  je kunt er niet alleen films on demand bekijken, maar ook kwalitatief hoogwaardige series die vaak het gesprek van de dag zijn. Naast Breaking Bad en House of Cards domineerde één serie het decennium: Game of Thrones. In de (thuis)bioscoop waren films als Inception, Intouchables en Birdman mega bestsellers.

Met deze complete sets haal je bas in je thuisbioscoop

CONSONO 35 – 5.1

Naar product

THEATER 500 5.1

Naar THEATER 500

Gaming wordt mainstream – en een gerenommeerd cultuurgoed

De eerste videogames waren er al in de jaren zeventig van de vorige eeuw. Toch duurde het nog tientallen jaren voordat gaming niet meer weg te denken was uit ons dagelijks leven. Je kunt tegenwoordig op zoveel devices gamen; je telefoon, computer of tablet…  In 2019 waren er 34 miljoen cross-platform gamers in Duitsland met een gemiddelde leeftijd van 36 jaar. Videospellen zijn een onderdeel van onze alledaagse cultuur. Ze worden zelfs erkend als cultuurgoed, zoals blijkt uit de opening van de Gamescom computerspellenbeurs door Angela Merkel in 2017.

Gamer met controller
Gaming wordt in de jaren 2010 steeds meer mainstream

De grootste groep gamers spelen op hun telefoon. Daar staat tegenover dat er ook een groeiende groep is die gamen niet meer als tijdverdrijf ziet maar er een serieuze business van maakt en er grote sommen geld mee weet te verdienen. Het is een heuse sporttak geworden “E-sports”. Bij het wk League of Legends is het prijzengeld ondertussen al gestegen naar een miljoenenbedrag. Ook sportclubs hebben een eigen e-sports afdeling. Ajax, PSV en andere clubs hebben e-teams die bij FIFA strijden om de titel in een eigen competitie.

Gaming-mijlpalen uit de jaren 2010

 • The Elder Scrolls V: Skyrim (2011)
 • The Last of Us (2013)
 • The Witcher 3 (2015)
 • Pokémon Go (2016)
 • PlayerUnknown’s Battlegrounds (2017)
 • Fortnite (2017)
 • Red Dead Redemption (2010) en RDR2 (2018)

Terwijl virtual reality een steeds belangrijkere rol speelt in de gamingscene, verschijnen er dankzij de retro-trend ook weer games in de ‘good old’-pixel-look. Gamers kopen hun spellen steeds vaker digitaal in en spelen ook samen online. Bovendien wordt er een begin gemaakt met het streaming van games zoals bij Google Stadia. En als gamers zelf even een pauze inlassen, dan hangen ze graag rond op Twitch of YouTube en kijken ze graag hoe andere gamers gamen.

Leestip: de decennia 80, 90 en 2000 van ons 40-jarig jubleum.

Teufel zorgt voor gamingplezier in de virtuele wereld

 5.1-Sets Teufel Concept E 450 Digital
De all-in-one set Concept E 450 Digital “5.1.-Set” zorgt voor een mega sound tijdens het gamen.

Videogeames zijn op zich zelf staande kunstwerken, waarvan het geluid al net zo belangrijk is als het beeld. De soundtracks zijnmeestal hoogwaardige producties. Teufel snapte al snel dat games ook een goede sound verdienen en heeft dan ook al jaren een goede sound voor console of computer in het assortiment.

Met het complete Concept E 450 Digital “5.1 Set” systeem is gokken op PlayStation, Xbox en Co. nog leuker. Maar je kunt het geluidswonder ook aansluiten op je PC en je gamegrot laten klinken.
Met de CAGE-headset mist u geen geluid in het spel – en uw teamgenoten zullen geen commentaar missen. Stevig en toch comfortabel om te dragen, is de CAGE je beste metgezel voor zowel multiplayer als single-player games.

 • ▶ Met de complete set Concept E 450 Digital “5.1 Set” is gamen op PlayStation, Xbox en co. nog leuker. Aansluiten op je computer kan ook.
 • ▶ Met de CAGE-headset is er geen detail dat je mist en ook je teamgenoten horen je helder en duidelijk. De robuuste, maar vederlichte CAGE is je beste metgezel voor zowel multiplayer- als singleplayer games.

Meer producten van Teufel voor gamers:

Mini-Soundbar Cinebar One

CINEBAR ONE

Naar product

CONCEPT C

Naar product

Mini-Soundbar Cinebar One Plus

CINEBAR ONE+

Naar product

Historische gebeurtenissen uit de jaren 2010

 • 2011: het Japanse Fukushima wordt na een aardbeving en daaropvolgende Tsunami getroffen door een zwaar kernramp.
 • Het ruimteschip New Horizons is het eerste ruimteschip ooit dat langs Pluto vliegt – en is nog steeds onderweg.
 • 2016: Donald Trump wordt verkozen tot de 45ste Amerikaanse president.
Image 2: ©Florian Gagnepain Rechten voorbehouden. Bron: Unsplash

Gerelateerde artikelen

Schrijf een commentaar

Opmerking: Opmerkingen die ondersteuningsverzoeken bevatten, worden niet gepubliceerd. Neem contact op met onze klantenservice voor onderwerpen als werking, klachten of compatibiliteit. Bedankt.

Je commentaar wordt beoordeeld voordat het wordt gepubliceerd.