10 jaar Teufel Nederland: we vieren het jubileum met een handbeschilderde speakerset

Net als onze thuisstad Berlijn, staan we ook in Nederland voor openheid, tolerantie en diversiteit. We geloven dat muziek de power heeft om deze waarden in de wereld te verbreiden. Daarom zijn we een cooperatie aangegaan met de streetart artieste Naomi King en de non-profit organisatie Sounds of Change. Deze twee geweldige Nederlandse partners zetten ieder op hun eigen manier muziek in als middel in voor een tolerante en inclusieve wereld.
De speakers zijn niet te koop, maar worden onder de deelnemers van een doneeractie verloot. Wil je de speakers winnen, lees dan verder.

Naomi King maakt Rotterdam nog een stukje mooier

Onze ULTIMA 40 hifi-towerspeakers zijn al jaren een van onze bestsellers, dankzij hun ongeëvenaard volle, gebalanceerde sound en dat voor een aantrekkelijke prijs. Om ons 10-jarig jubileum te vieren, besloten we de speakers letterlijk meer kleur te geven. We stuurden een set naar de Rotterdamse street art-artieste Naomi King, die we de vrije hand hebben gegeven om één set ULTIMA 40’s met de hand te customizen tot een volledig unieke, exclusieve speakerset.

Bekijk de Youtube video over het ontstaan van de street art ULTIMA 40 speakers

Met opvallende kleuren en organische vormen uit de natuur en het dagelijks leven, viert het werk van Naomi diversiteit in al zijn facetten. Wie over straat loopt in haar thuisstad Rotterdam, kan haar werk nauwelijks missen. Voordat Naomi begon met street art, studeerde ze grafisch ontwerp en illustratie en was ze actief als dj. Naast haar werk als artiest geeft ze les aan kinderen met een probleemachtergrond.

Ontwerp van Naomi voor de ULTIMA 40
Naomi werkt aan haar ontwerp op haar tablet

De ULTIMA 40 versierd met beschermengelen van de muziek

“Mijn motto is om mensen te inspireren in zichzelf te geloven,” vertelt ze. “Ik heb zelf een lange weg moeten gaan om te komen waar ik nu ben. Ik geloof in de kracht van de diversiteit van mensen en ik heb een haat-liefdeverhouding met de mainstream. Dat zie je terug in mijn werk, met zijn uitgesproken kleurenpalet.”

Voor de ULTIMA 40 heeft Naomi gewerkt met een mix van meerdere lagen acrylverf met daarover inkt- en potloodtekeningen, alles in haar kenmerkende felle kleurenpalet. Op zijdes van de speakers staan vier vrouwen afgebeeld, waarvan twee een helpende hand reiken. “Ik noem ze de beschermengelen van de muziek. Het zijn sterke vrouwen. Ze staan voor de kracht die veel mensen uit muziek putten, iets waar organisaties als Teufel en Sounds Of Change een grote rol in spelen.”

Eerste schetsen op de ULTIMA 40
Nu het ontwerp klaar is, begint Naomi aan het beschilderen van de speakers
Naomi beschildert de ULTIMA 40
We mogen meekijken over de schouder van Naomi
Naomi zet het design van haar tablet over op de ULTIMA 40

De NGO Sounds Of Change

Sounds of Change met een muziekproject
Sounds of Change in actie met een muziekproject voor kinderen

Dankzij Naomi’s make-over klinkt de ULTIMA 40 niet alleen goed, hij heeft er een uniek, ongeëvenaard uiterlijk bij gekregen. Maar we wilden nog een stap verder gaan en er ook iets goeds mee doen. Daarom zetten we het kunstwerk in om via een doneeractie geld in te zamelen voor Sounds of Change.

About Sounds Of Change

Sounds Of Change is een Nederlandse non-profitorganisatie, die zich sinds 2017 inzet om kwetsbare mensen en gemeenschappen te versterken met het maken van muziek. Door ‘community builders’ te trainen en muziekprojecten op te zetten, stimuleren ze samenwerking en creativiteit die als katalysator voor fungeert voor positieve verandering.

Muziek is universeel en grensoverschrijdend

Sounds Of Change-oprichter Lucas Dols weet als geen ander wat muziek voor mensen kan betekenen. Als kind was het zijn grootste droom om voor Artsen Zonder Grenzen te werken en overal ter wereld mensen te helpen. Hij koos echter een ander pad. Hij belandde op het conservatorium en speelde als bassist van de populaire band Room Eleven zijn muziek voor talloze mensen op podia over de hele wereld.

Toen Lucas in 2012 de oorlog in Syrië op tv zag, besefte hij dat hij ook als muzikant het verschil kon maken. Met een groep vrienden reisde hij naar Zaatari in Jordanië, een van de grootste vluchtelingenkampen in de regio. “Ik zag hoeveel verbinding en structuur het maken van muziek kon toevoegen in zo’n chaotische omgeving,” vertelt hij. “Iedereen heeft wel een relatie met muziek. Je hoeft elkaars taal en culturele achtergrond niet te delen om emoties over te brengen, het is een universeel en grensoverschrijdend middel. Ook voor mensen die getraumatiseerd zijn, is muziek een middel om zich te uiten. Het brengt plezier en verbinding terug.”

Muziek mag gehoord worden

Sounds Of Change richt zich naast het Midden-Oosten op steeds meer landen. Zo begint de organisatie deze zomer projecten in vluchtelingenkampen in Griekenland. Ook in Nederland is de organisatie actief. Zo trainen ze PABO-studenten om muziek te gebruiken in hun werk met kinderen en start er dit jaar een academie waar trainers worden opgeleid om in asielzoekerscentra in Nederland aan de slag te gaan.

De samenwerking met Teufel ziet Lucas als vanzelfsprekend: “We staan beide voor de kracht van muziek en geloven dat iedereen er laagdrempelig toegang tot moet hebben. Wij creëren muziek en Teufel maakt met zijn producten de volgende stap mogelijk: dat muziek gehoord kan worden.”

Doneer aan Sounds Of Change en win de speakers

De handbeschilderde Ultima 40 speakers van Naomi King
Het kleurrijke eindresultaat

Iedereen die tussen 31 mei en 9 juni een donatie doet aan Sounds Of Change maakt kans op het winnen van deze unieke, handbeschilderde ULTIMA 40 speakers Teufel x Naomi King. Kijk op de Whydonate pagina voor verdere instructies van de doneeractie.

Meedoen werkt als volgt:
1. Doe tussen 31 mei en 9 juni via deze pagina een donatie aan Sounds Of Change.
2. Laat bij je donatie tenminste je e-mailadres achter als wil meedingen naar de speakerset, zodat we je kunnen bereiken (anonieme donaties zijn uiteraard ook welkom, maar uitgesloten van deelname).
3. De minimumdonatie is €5. Voor iedere gedoneerde euro ga je één keer mee in de pot waaruit wordt geloot. Meer doneren = meer kans.
4. De winnaar wordt willekeurig geselecteerd uit alle niet-anonieme donateurs en krijgt na 9 juni bericht. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Titelbeeld: ©Niek Hage
Naomi at work: ©Rotterdam Stories
Afbeeldingen Sounds of Change: ©SoundsofChange

 

Nieuwste artikelen

Blogger

Pascale Teufel